LP: Juventus - Bayern 0:2, Barcelona - PSG 1:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Juventus stadion. Gledatelja 41.000. Sudac: Carlos Velasco (Španjolska). Strijelci: 0:1 Mandžukić ('64), 0:2 Pizarro ('90+1).

JUVENTUS: Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Simone Padoin (Isla, 69) , Andrea Pirlo, Paul Pogba, Claudio Marchisio (Giaccherini, 79), Kwadwo Asamoah, Mirko Vučinić, Fabio Quagliarella (Matri, 66).

BAYERN: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Daniel Van Buyten (Boateng, 35), Dante, David Alaba, Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez, Arjen Robben, Thomas Mueller, Franck Ribery (Luiz Gustavo, 80), Mario Mandžukić (Pizarro, 83).

Nogometaši Bayerna plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u večerašnjem uzvratu četvrtfinala u Torinu svladali Juventus sa 2:0, a golove su zabili Mario Mandžukić (64) i Pizarro (90+1). Bayern je slavio i u prvom susretu, kada je bilo 2:0.

Prednost od 2:0 koju je donio Bayern na uzvrat pokazala se kao prevelika prepreka za nogometaše talijanskog prvaka. Juventus nije bio u stanju ozbiljnije pritisnuti Bayern, a Bavarci su bez problema kontrolirali utakmicu.

U prvom poluvremenu tek dvije ozbiljnije situacije, po jedna na svakoj strani. U 23. minuti Pirlo iz slobodnjaka sa 18 metara dobro puca, ali Neuer brani, a u 39. Alaba pokušava sa vrha 16-erca, no i Buffon je spreman.

U nastavku u 57. minuti Robben je pogodio vratnicu, a u 64. Mandžukić je presudio Juveu. Schweinsteiger je ubacio za Javija Martíneza čiji udarac Buffon odbija, a Mandžukić iz neposredne blizine glavom pogađa mrežu.Stadion Juventusa. Gledatelja 41.000. Sudac: Carlos Velasco (Španjolska)Strijelci 0:1 Mandžukić ('64), 0:2 Pizarro ('90+1).

U sudačkoj nadoknadi Pizarro (90+1) pogotkom je samo potvrdio nadmoć Bayerna.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, koji je u prvom susretu asistirao za jedan gol, pružio je vrlo dobru partiju i u uzvratu, odigrao je 83. minute i bio je strijelac. No, u 7. minuti dobio je žuti karton zbog starta na Chielliniju i neće igrati u sljedećoj utakmici.

Barcelona - PSG 1:1

Nogometaši Barcelone plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su na Nou Campu odigrali 1:1 (0:0) protiv PSG-a.U prvom dvoboju u Parizu bilo je 1:1, pa je Barcelona prošla zahvaljujući više postignutih zgoditaka u gostima. Pred 83.000 gledatelja na stadionu Nou Camp sudio je Bjorn Kuipers iz Nizozemske. Strijelci: 0:1 Pastore ('50), 1:1 Pedro ('70)

BARCELONA: Valdes; Dani Alves, Pique,Adriano (Bartra, '62), Jordi Alba; Xavi, Busquets, Iniesta; Pedro, Fabregas (Messi, '62), Villa (Song, '84)

PSG: Sirigu; Jallet (Van der Wiele, '88), Alex, Silva, Maxwell; Lucas, Motta, Verratti (Beckham '83), Pastore; Ibrahimović, Lavezzi (Gameiro, '81)

Barcelona je prošla u polufinale Lige prvaka, a da u dvije utakmice nije pobijedila PSG. Remijem (1:1) na Nou Campu Barca je ostvarila cilj, ali na vrlo težak način jer su Parižani vodili pogotkom Pastorea (50) i dvadeset minuta bili u polufinalu. Ključni trenutak utakmice bio je ulazak ozlijeđenoga Lea Messija u 62. minuti, a upravo je on inicirao akciju iz koje je Pedro pogodio za izjednačenje i prolaz. Bez Messia Barcelona je izgledala posve beskrvno, a Argentinac je i s "jednom nogom" svojim ulaskom katalonsku momčad opet pretvorio u pobjedničku.

Sat vremena prije utakmice stigla je i dugoočekivana vijest koja nije razveselila pristalice Barce - Leo Messi će utakmicu započeti na klupi za pričuve, a na njegovo mjesto je uskočio Fabregas. Izostankom Messia Barcelona je promijenila i način igre, nije se u prvom dijelu igrala "tika-taku", već su domaćini pucali iz baš svih pozicija. Barcelona je stoga uputila 14 udaraca na gol u prvom dijelu, ali je PSG imao puno bolje prilike.

Pervu veću priliku imao je Lavezzi u 24. minuti, no njegov udarac je Valdez obranio. Četiri minute kasnije Ibrahimović je nabacio do Moure čiji udarac glavom Valdez čudesno brani, kao i udarac Alexa glavom nekoliko sekundi kasnije.

U 50. minuti PSG je poveo nakon dvostrukog proigravanja Ibrahimovića i Pastorea, a Argentinac je ušao u kazneni prostor i iskosa svladao Valdeza. U 62. minuti u igru je ušao Messi umjesto indisponiranog Fabregasa, a ulaskom argentinskog "Čarobnjaka" igra Barcelone je bitno živnula.U 66. minuti Sirigu brani udarac Inieste iz blizine, a u 70. minuti Messi je proigrao Villu, koja ostavlja za Pedra, a napadač Barcelone neobranjivo pogađa sami kut za izjednačenje na 1:1. Dokraja se ništa nije događalo, Barca je čuvala loptu i prolaz u željeno polufinale, a PSG je potvrdio da niej slučajno stigao do četvrtfinala. (Hina, foto Reuters)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter