LP: Iznenađenje Wolfsburga, remi u Parizu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Wolfsburga priredili su veliko iznenađenje nakon što su u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka na svom travnjaku pobijedili Real Madrid 2-0, dok su PSG i Manchester City u sjajnom susretu u Parizu odigrali 2-2.

Golove za njemački sastav zabili su Ricardo Rodriguez (18-11m) i Max Arnold (25). Luka Modrić je igrao do 64. minute i uklopio se u sivilo 'Kraljevskog kluba' dok Mateo Kovačić nije bio niti na klupi.

Kada je ždrijeb četvrtfinala Real spojio s Wolfsburgom, čelnici 'Kraljevskog kluba' nisu skrivali osmijeh na licu. Međutim, nakon prvih 90 minuta četvrtfinalne runde nije im do smijeha. Real je u 'vučjem brlogu' upisao prvi poraz u LP ove sezone nakon sedam pobjeda i jednog neodlučenog ishoda i tek treći put u zadnjih 36 gostujućih susreta u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' nije postigao pogodak. Njemačka se tako još jednom pokazala kobnom za španjolski sastav koji je na 29 gostovanja na njemačkim stadionima upisao samo četiri pobjede.

Real je protiv Wolfsburga dominirao, imao je 60 posto posjeda lopte, dvostruko više dodavanja i 20 udaraca, ali tijekom utakmice nije stvorio niti jednu veliku priliku. Wolfsburg je na koncu mogao i uvjerljivije slaviti, no i ovim rezultatom može biti super zadovoljan. Odabranicima Dietera Heckinga bila je to peta domaća pobjeda ove sezone u LP u pet nastupa. Na svom terenu dobili su i Manchester United, CSKA, PSV Eindhoven i Gent.

U drugom dvoboju gledatelji su na Parku Prinčeva vidjeli sjajan susret sa četiri gola i niz prilika na obje strane. City je poveo, PSG je potom okrenuo rezultat, a gosti su ipak uspjeli iščupati remi. Domaćin je mogao povesti u 14. minuti, no Zlatan Ibrahimović je promašio kazneni udarac, točnije Joe Hart je pročitao njegov udarac. Ono što nije uspjelo domaćim nogometašima uspjelo je "građanima". Belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne pobjegao je svojim čuvarima po desnoj strani i snažnim udarcem probio Kevina Trappa za vodstvo Manchester Cityja u 38. minuti. No, samo tri minute poslije Ibrahimović se iskupio za promašeni kazneni udarac izjednačivši nakon pogreške Fernanda. U 59. minuti Cavani je odlično pucao glavom nakon ubačaja s lijeve strane, Hart jedva uspio obraniti, a na odbijenu loptu natrčao je Rabiot i postigao svoj treći pogodak u ovoj sezoni Lige prvaka. Gosti su izjednačili u 72. minuti, a Fernandinho je bio posljednji igrač Cityja koji je uputio loptu prema Trappu, a ona se na putu u mrežu odbila od još dvojice domaćih igrača.

U utorak je Barcelona je na Camp Nou pobijedila Atletico Madrid 2-1 nakon što je sat vremena imala igrača više, dok je Bayern slavio protiv Benfice 1-0. Atletico je poveo u 25. minuti golom Fernanda Torresa, no deset minuta kasnije Torres je isključen zbog drugog žutog kartona. U nastavku susreta Katalonci su okrenuli rezultat golovima Luisa Suareza (63, 74). Bayern je do pobjede protiv Benfice stigao golom Arturo Vidal već u 2. minuti susreta.

Uzvratni susreti su drugog tjedna. U utorak, 12. travnja igrat će Real Madrid - Wolfsburg, te Manchester City - PSG, a dan kasnije Benfica - Bayern Munchen i Atletico Madrid - Barcelona.

Liga prvaka - rezultati

Rezultati prvih susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka:

Srijeda, 6. travnja:

Wolfsburg - Real Madrid 2-0 (Rodriguez 18-11m, Arnold 25)

PSG - Manchester City 2-2 (Ibrahimović 41, Rabiot 59 / De Bruyne 38, Fernandinho 72)

Utorak, 5. travnja:

Bayern Muenchen - Benfica    1-0 (Vidal 2)

Barcelona - Atletico Madrid  2-1 (Suarez 63, 74 / Torres 25)

Uzvratni susreti su na rasporedu 12. i 13. travnja.

Utorak, 12. travnja (20.45 sati):

Real Madrid - Wolfsburg

Manchester City - PSG

Srijeda, 13. travnja (20.45 sati):

Benfica - Bayern Muenchen

Atletico Madrid - Barcelona

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter