LP: Dinamo u Parizu, upitan nastup Sammira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni prvak Dinamo danas je otputovao u Pariz gdje modre u utorak očekuje ogled četvrtog kola Lige prvaka protiv Paris Saint Germaina na Parku Prinčeva. Glavno pitanje uoči puta bilo je zdravstveno stanje Sammira koji dva dana nije trenirao zbog bolova u tetivama.

"Sammir je bolje, međutim nakon treninga u Parizu odlučit ću hoće li nastupiti. U Pariz ne idemo na izlet, nego pokušati nešto napraviti," poručio je trener modrih Ante Čačić.

Dinamo nakon tri kola drži začelje ljestvice skupine sa tri poraza i gol razlikom 0:6. Još jedino francuski Lille nema niti jedan bod, no barem je postigao jedan gol, uz šest primljenih.

Prošlog tjedna PSG je na Maksimiru rutinski slavio 2:0.

"Što očekivati u Parizu? Borbu. Jedino borbom možemo nešto izvući. Borit ćemo se, dati sve od sebe i negdje će nam se vratiti. Nadam se da ćemo se i mi prestati školovati i da ćemo napraviti dobar rezultat," kazao je kapetan Dinama Ivan Kelava.

Branič Domagoj Vida odlično je odigrao protiv Istre 1961 i postigao dva pogotka, no u Parizu će biti daleko teže. "Ja sam uvijek optimist pa tako i uoči ove utakmice. Sigurno se radi o kvalitetnoj ekipi s klasnim igračima, a mislim da bi nas mogli podcijeniti nakon 2:0 na Maksimiru pa možda tu bude naša prilika. Mi ćemo se braniti i čekati neku svoju priliku, a nada uvijek postoji."

Za Vidu je prva zvijezda PSG-a Zlatan Ibrahimović bolji igrač od Cristiana Ronalda, a ispred svih je Leo Messi.

"Ibrahimović je definitivno najbolji igrač protiv kojega sam ikada igrao. Zlatan je stvarno klasa, jak je, odličan tehničar i sve zna s loptom. Za mene je najbolji igrač svijeta Leo Messi protiv kojega nisam igrao, a iza njega je Zlatan Ibrahimović pa onda Cristiano Ronaldo," poručio je Vida.

Dinamov trener Ante Čačić u Pariz je poveo 18 igrača, a to su: Ivan Kelava, Romeo Mitrović, Domagoj Vida, Ante Puljić, Josip Šimunić, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Arijan Ademi, Marcelo Brozović, Adrian Calello, Mateo Kovačić, Luis Ibanez, Sammir, Mehmed Alispahić, Alen Halilović, Fatos Beqiraj, Duje Čop i Ante Rukavina. Za 16-godišnjeg Halilović ogled protiv PSG-a bio je debi u Ligi prvaka, a sada je pred njim i prvo europsko gostovanje. (Hina)

PSG bez desetorice

Trener vodeće momčadi francuskog prvenstva Paris Saint Germaina Carlo Ancelotti objavio je popis 19 igrača koji će konkurirati za utakmicu protiv Dinama u ogledu 4. kola skupine A Lige prvaka. Na popisu su praktički svi ključni igrači pariškog sastava (Zlatan Ibrahimović, Javier Pastore, Ezequiel Lavezzi, Thiago Silva, Jeremy Menez...). No, to ne znači kako Ancelotti nema problema s izostancima. Zbog ozljeda su izvan stroja čak desetorica igrača - među kojima i Nene, Lugano, Gameiro, Bodmer, Luyindula i Motta. (H)

Sudi Poljak Pawel Gil

Utakmicu Paris Saint Germain - Dinamo sudit će Poljak Pawel Gil (36). Ekonomist iz Lubina ove sezone je već vodio jednu utakmicu u Ligi prvaka, ogled između Šahtara i Nordsjallanda (2:0), i to je do sada njegova jedina utakmica u elitnom natjecanju Starog kontinenta. Prošle sezone je sudio u kvalifikacijama za Ligu prvaka (Linfield - BATE), te četiri utakmice u Europskoj ligi. (H)

Dinamo 15. put protiv Francuza

Sutrašnji ogled na Parku prinčeva biti će drugi međusobni sudar Dinama i Paris St. Germaina, ali i 15 utakmica modrih protiv nekog od francuskih klubova. U dosadašnji 14 susreta Dinamo je čak šest puta igrao protiv Auxerrea, četiri susreta protiv Olympique Marseillea, dva protiv Lyona, te jednom protiv Rennesa i PSG-a. U tih 14 utakmica Dinamo je samo tri puta pobijedio, tri puta je remizirao, a osam puta je izgubio uz negativnu gol razliku 15:29. (H)

Pariška momčad sedam puta skuplja od Dinama

Lider francuskog nogometnog prvenstva Paris Saint Germain ima sedam puta skuplju momčad od hrvatskog prvaka Dinama. PSG je prema podacima transfermarkta vrijedan 308 milijuna eura, a modri 43 milijuna eura. U redovima "najdraže igračke" prebogatog šeika Nassera Al-Khelaifia najskuplji igrač je Brazilac Thiago Silva koji vrijedi 40 milijuna eura, dok je Zlatan Ibrahimović tek nešto jeftiniji, 35 milijuna eura. Zatim slijede Ezequiel Lavezzi (30 milijuna eura), Javier Pastore (29 milijuna) i Jeremy Menez (18 milijuna eura)... U modrom taboru Sammir je procijenjen na šest milijuna eura, Šime Vrsaljko na 4,5, Domagoj Vida na četiri, a Fatos Beqiraj na 3,5 milijuna eura. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter