LP: Dinamo (pro)pao u sedam minuta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom susretu završne runde kvalifikacija za Ligu prvaka Dinamo je u srijedu na stadionu Maksimir pred 25.000 gledatelja izgubio od bečke Austrije 0:2 i posve se udaljio od plasmana u elitno nogometnog natjecanje Starog kontinenta treću sezonu uzastopce. Pogotke za Austriju zabili su Leovac (68) i Stanković (75).

Hrvatski trener na kormilu Austrije Nenad Bjelica potpuno je nadmudrio trenera Dinama Krunu Jurčića, koji sada samo može sanjati o "šlagu na torti", odnosno o ulasku u Ligu prvaka.

Austrijanci su sve riješili u sedam minuta drugog poluvremena, odnosno u razdoblju od 68. do 75. minute, kada su zabili dva gola, a Dinamo je ostao s igračem manje.

U prvom poluvremenu Austria je bila bezopasna, dok je Dinamo stvorio nekoliko prigoda. Prvu je u 14. minuti kreirao Pivarić, čiju povratnu loptu Pamić šalje pokraj gola. U 20. minuti ponovno je Pivarić lijepo ubacio, a udarac Soudanija brani Lindner. Pred kraj poluvremena, u 42. i 45. minuti, dvije prigode za Dinamo iz prekida. Oba puta je ubacio Pamić i oba puta je Fernándes pucao glavom, a austrijski vratar je bio na mjestu.

Drugo poluvrijeme počelo je s dva odlična udarca Soudanija s 20-ak metara. U 47. Soudanijev šut obranio je Lindner, a u 54. minuti je lopta završila pored vratnice. U 59. minuti prva prava prilika Austrije na utakmici, ali je Junov udarac u posljednji tren blokirao Šimunić.

No, potom je u razdoblju od 68. do 75. minute uslijedio potop Dinama. Prvo je 68. minuti Leovac zabio gol u bliži kut Zelenike, što je bila pogreška Dinamova vratara. Potom je u 71. minuti Rukavina ušao umjesto Čopa i u istoj minuti dobio je crveni karton zbog grubog starta na Rogulju. Priču je dovršio Stanković, koji u 75. minuti zabija za 2:0 vodstvo Austrije.

Uzvratni susret je na rasporedu 27. kolovoza u Beču.

DINAMO: Zelenika, Pinto, Šimunić, Addy, Pivarić, Ademi, Pamić (Brozović, 83), Husejinović (Sammir, 62), Soudani, Fernandes, Čop (Rukavina, 71).

AUSTRIA: Lindner, Koch, Rogulj, Ortlechner, Leovac, Holland, Mader, Stanković, Royer (Murg, 90+1), Jun (Gruenwald, 85), Hosiner (Okotie, 82). (Hina)

Smijenjen trener Dinama Krunoslav Jurčić

Trener Dinama Krunoslav Jurčić smijenjen je s te dužnosti nakon poraza od bečke Austrije u prvom susretu završne runde kvalifikacija za Ligu prvaka.

Momčad Dinama će do izbora novog trenera voditi sportski direktor Zoran Mamić i Damir Krznar. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter