LP: Borussia srušila Arsenal, remi Milana i Barcelone

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka, u sudaru dvaju bivših europskih prvaka Milan i Barcelona su na San Siru odigrali 1:1. Veliki derbi odigran je i u Londonu, gdje je europski doprvak Borussia Dortmund pobijedio Arsenal 2:1. Chelsea je rutinski u Gelsenkirchenu porazio Schalke 3:0, a važne bodove osvojio je i Napoli pobijedivši u Marseilleu Olympique 2:1.

U skupini H Milan je poveo golom Robinha već u 9. minuti nakon pogreške Gerarda Piquea i Javiera Mascherana. Međutim, Lionel Messi je u 23. minuti sve vratio na početak. U nastavku susreta Barca je dominirala, no nije uspjela veliku premoć okruniti drugim golom.

U drugom dvoboju iz ove skupine, u kojem je sudio hrvatski sudac Ivan Bebek, Celtic je u Glasgowu pobijedio Ajax 2:1. Domaćin je poveo u 45. minuti iz sumnjivog jedanaesterca, o kojem će sasvim sigurno još biti govora. Udarac s bijele točke uspješno je realizirao Forrest. Škotski prvak je u 54. minuti golom Kayala stigao do velikog vodstva, a u 88. minuti ostao je s igračem manje nakon što je isključen Biton. Ajax je u četvrtoj minuti nadoknade golom Schonea uspio tek ublažiti poraz.

Na ljestvici vodi Barcelona sa sedam bodova, Milan ima pet, Celtic tri, a Ajax je na začelju bez bodova.

U derbiju skupine F Borussia Dortmund je u Londonu pobijedila Arsenal 2:1. Europski doprvak je poveo u 16. minuti pogotkom Mhitariana nakon velike pogreške Aarona Ramseyja, koji je na rubu kaznenog prostora izgubio loptu. Arsenal je izjednačio u 41. minuti golom Girouda, a tri boda gostima donio je Lewandowski u 82. minuti.

U drugom dvoboju Napoli je na gostovanju pobijedio Marseille 2:1. Gosti su stigli do vodstva pogotkom Callejona u 42. minuti, a potom je Zapata u 67. minuti povisio na 2:0. Poraz Marseillea ublažio je Ayew u 86. minuti. Hrvatski nogometaš Josip Radošević nije nastupio za talijanski sastav.

Nakon tri kola na ljestvici vodi Borussia Dortmund sa šest bodova, koliko imaju i Arsenal te Napoli. Marseille je bez bodova.

U susretu 3. kola skupine E Chelsea je u Gelsenkirchenu porazila Schalke 3:0. Fernando Torres je zabio dva gola (5', 69'), a među strijelce se upisao i Hazard (87').

U drugom dvoboju Steaua i Basel su u Bukureštu odigrali bez pobjednika, 1:1. Gosti su poveli golom Marca Diaza u 48. minuti, a izjednačio je Leandro Tatu u 88. minuti

Na ljestvici vode "Bluesi" sa šest bodova, koliko ima i Schalke. Basel je treći s četiri boda, a Steaua ima bod.

U skupini G Atletico Madrid je u Beču bez većih problema porazio Austriju 3:0, uz dva gola Diega Coste (20', 53'). Strijelac za Atletico bio je i Raul Garcia (7'). Za domaćine, koje vodi hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, Kaja Rogulj je odigrao cijeli susret, dok je vratar Ivan Kardum utakmicu pratio s klupe za pričuve domaćeg sastava.

U drugom susretu Zenit je u Portu slavio 1:0. Domaćin je već u šestoj minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Herrera, a gosti su igrača više iskoristili tek četiri minute prije kraja golom Keržakova.

Na ljestvici Atletico vodi s devet bodova, Zenit ima četiri, Porto tri, a Austrija jedan bod. (Hina, foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter