LP: Barcelona i Juventus u četvrtfinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Barcelone i Juventusa posljednji su sudionici četvrtfinala Lige prvaka.

Barcelona je u uzvratnom susretu osmine finala na Camp Nou pobijedila Manchester City 1-0 golom našeg Ivana Rakitića i tako potvrdila pobjedu 2-1 iz prve utakmice. U drugom susretu Juventus je u Dortmundu deklasirao Borussiju 3-0 nakon što je u prvoj utakmici u Torinu pobijedio 2-1. Rakitić je odigrao sjajnu utakmicu, a pobjednički pogodak zabio u 31. minuti. Iz igre je izašao u 83. minuti uz ovacije. U 78. minuti napadač Citya Sergio Aguero je promašio kazneni udarac. Barcelona je na ovoj utakmici promašila barem deset stopostotnih prilika, a City samo zahvaljujući svojem vrataru Joea Hartu nije doživio katastrofu u Kataloniji. Torinsku 'Staru damu' su do pobjede predvodili Carlos Tevez golovima u trećoj i 79. minuti, te Alvaro Morata pogotkom u 70. minuti.

Talijanski prvak je tako drugi put u posljednje tri godine stigao do četvrtfinala 'Champions League', a zanimljivo bilo je to i treće Juventusovo slavlje u tri međusobna susreta igrana u Dortmundu. Plasman u četvrtfinale LP ranije su izborili aktualni prvak Europe Real Madrid, europski doprvak Atletico Madrid, te Bayern Munchen, Paris Saint-Germain, Porto i Monaco. Zanimljivo, čak šest ili pet klubova od ovih osam klubova je bilo u četvrtfinalu i prošle godine (Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern, PSG....Borussia Dortmund), a nova lica su Monaco, Porto (Juventus) Drugi put u posljednje tri godine među osam najboljih klubova nema niti jednog predstavnika, a posljednji put Francuska je imala dva predstavnika u četvrtfinalu 2010. godine kada su se među osam najboljih probili Lyon i Bordeaux. U četvrtfinalu su igrali međusobno, a slavio je Lyon. Ždrijeb parova četvrtfinala nogometne Lige prvaka održat će se u petak, 20. ožujka u Nyonu u 12 sati. T

ermini četvrtfinalnih susreta Lige prvaka su 14. i 15. travnja, a uzvrati su 21. i 22. travnja. Finale je 6. lipnja u Berlinu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter