LP: Barcelona i Bayern u četvrtfinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Barcelone i Bayerna posljednji su putnici u četvrtfinale Lige prvaka.

Prije njih mjesto među osam najboljih izborili su i Real Madrid, Atletico Madrid, PSG, Manchester City, Wolfsburg i Benfica. Ždrijeb parova četvrtfinala održat će se u petak, 18. ožujka u Nyonu.

Bayern je izborio četvrtfinale protiv Juventusa nakon velike drame i produžetaka pobijedivši 4-2. Utakmica je u regularnom dijelu završili 2-2 baš kao i prvi dvoboj u Torinu. Europski doprvak je vodio 2-0 golovima Paula Pogbe (6) i Juana Cuardada (28), no Bavarci su u posljednjih 15 minuta uspjeli izjednačiti i izboriti produžetak. Robert Lewandowski je u 74. minuti smanjio, a izjednačio je Thomas Muller golom u prvoj minuti sudačke nadoknade. Bayern je okrenuo rezultat golom Thiaga Alcantare u 108. minuti, a sve dvojbe oko prolaza u četvrtfinale riješio je Kingsley Coman dvije minute kasnije.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić zbog problema s preponom nije započeo utakmicu od prve minute, no u igru je ušao u 72. minuti.

Barcelona je ušla u četvrtfinale nakon što je i u uzvratu na Nou Campu pobijedila Arsenal s 3-1. U prvom dvoboju u Londonu europski prvak je slavio s 2-0. Pogotke su za Barcelonu upisali Neymar (18), Luis Suarez (65) i Leo Messi (88), dok je strijelac za Arsenal bio Mohamed Elneny (51). Hrvatski reprezentativac u dresu Barcelone Ivan Rakitić igrao je do 76. minute. Barcelona je nastavila niz od 38 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima, od čega je upisala 32 pobjede.

Atletico Madrid je plasman u četvrtfinale izborio u utorak boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedivši PSV Eindhoven 8-7 nakon što su obje utakmice okončale bez golova, dok je Manchester City svoj prvi plasman u četvrtfinale izborio nakon što je u uzvratnom dvoboju osmine finala odigrao 0-0 protiv kijevskog Dynama i tako obranio pobjedu 3-1 iz prve utakmice.

Real Madrid, PSG, Wolfsburg i Benfica su plasman u četvrtfinale izborili još prošlog tjedna. Real je u obje utakmice pobijedio Romu (2-0, 2-0), PSG je u oba ogleda bio bolji od Chelsea (2-1, 2-1), Wolfsburg je slavio protiv Genta 3-2 i 1-0, dok je Benfica porazila Zenit 1-0 i 2-1. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter