LP: Bayern prošao za dlaku, Malaga iznenadila Porto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Bayerna plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka premda su večeras na svom stadionu poraženi od Arsenala s 0:2. Strijelci za Arsenal bili su Giroud (3) i Koscielny (86). Bayern je prošao dalje zahvaljujući pobjedi 3:1 u prvoj utakmici osmine finala u Londonu. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je za Bayern do 73. minute, ali bez značajnijeg učinka.

Već prva prava akcija na utakmici urodila je pogotkom, odnosno vodstvom Arsenala u 3. minuti. Najveći dio posla odradili su Rosicky i Walcott, a Giroud iz neposredne blizine pogađa mrežu. Očekivalo se da će se nakon ranog vodstva Arsenala stanje na terenu rasplamsati, ali to se nije dogodilo, Arsenal se primirio, a nogometaši Bayerna su uglavnom prijetili udarcima iz daljine.

U drugom dijelu prvu stopostotnu šansu imao je Bayern, kada je u 68. minuti Robben izašao sam pred vratara, ali Fabiański je uspio obraniti. Potom je Arsenal imao dvije prilike, ali Giroud u 77. i Gervinho 79. minuti nisu uspjeli ubaciti loptu u mrežu. Ipak, u 86. minuti Koscielny nakon kornera zabija za vodstvo Arsenala 2:0.

Nogometaši Malage izborili su četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratu na svom stadionu slavili protiv Porta s 2:0. U prvom susretu u Portu bilo je 1:0 za Portugalce.

Malaga je večeras ostvarila najveći uspjeh u povijesti, plasiravši se u četvrtfinale Lige prvaka u svojoj prvoj sezoni u najelitnijem europskom natjecanju. Andalužani su dostigli zaostatak iz Porta pogocima Isca i Santa Cruza, dok je Porto razočarao lošim pristupom i grubom igrom.

U vrlo lošem prvom poluvremenu, koje je obilovalo prekršajima i žutim kartonima, Malaga je stigla do prednosti zahvaljujući Iscu. On je u 43. minuti s 18 metara pogodio same rašlje vrata Porta. U 49. minuti Porto je ostao bez isključenoga Defoura, koji je posve nepotrebno zaradio drugi žuti karton i bitno oslabio svoju ekipu.

U 74. minuti u igru je ušao Santa Cruz, koji četiri minute kasnije nakon udarca s kuta glavom pogađa za 2:0 i veliko slavlje u Malagi. Španjolci tako jedini imaju tri predstavnika među osam najboljih klubova Europe. U petak je ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter