LP: Bayern deklasirao City, uvjerljivi Real i PSG

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktualni europski nogometni prvak Bayern iz Münchena deklasirao je na gostovanju Manchester City s 3:1, ostvarivši i drugu uvjerljivu pobjedu u skupini D Lige prvaka.

Golove za bavarski sastav postigli su Franck Ribery (7), Thomas Müller (56) i Arjen Robben (59), dok je utješni pogodak za domaćine zabio Alvaro Negredo (79). Bayern je od 86. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Jerome Boateng. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić utakmicu je pratio s klupe za pričuve bavarskog sastava.

U drugom susretu iz ove skupine CSKA iz Moskve je u St. Peterburgu pobijedila Viktoriju Plzen 3:2. Viktorija je povela golom Frantiseka Rajtorala u četvrtoj minuti, no CSKA je do poluvremena okrenuo rezultat, a strijelci su bili Zoran Tošić (19) i Keisuke Honda (29). Možda i prijelomni trenutak utakmice dogodio se u 78. minuti kada je vratar češkog kluba Matus Kozacik načinio katastrofalnu pogrešku, koja će se vjerojatno još danima vrtjeti na TV-kanalima. Kozacik je loptu koju mu je vratio Radim Reznik promašio i tako gurnuo CSKA do velike prednosti. Uzvratio mu je vratar ruskog kluba Igor Akinfejev koji je u 90. minuti loptu loše izboksao, što je iskoristio Marek Bakos smanjivši na 3:2. No, za više od toga nije bilo vremena.

Na ljestvici vodi Bayern sa šest bodova, Manchester City i CSKA imaju po tri boda, dok je Viktorija na začelju bez bodova.

U derbiju A skupine Šahtar i Manchester United su u Donjecku odigrali bez pobjednika, 1:1. United je poveo golom Dannyja Welbecka u 18. minuti, a izjednačio je Taison u 76. minuti. Hrvatski reprezentativac Darijo Srna igrao je cijeli susret za Šahtar, dok Eduardo da Silva nije ulazio u igru. U drugom dvoboju skupine Bayer Leverkusen je pobijedio Real Sociedad 2:1.

Na ljestvici vode United i Šahtar s po četiri boda, Bayer ima tri, a Real Sociedad je bez bodova.

U skupini B Real Madrid je deklasirao Kopenhagen 4:0 uz po dva gola Cristiana Ronalda (21, 65) i Angela Di Marie (71, 90+1). Luka Modrić je odigrao cijeli susret za "kraljevski klub".

Drugi dvoboj iz skupine završio bez pobjednika, Juventus i Galatasaray su u Torinu odigrali 2:2. Strijelci za Juve bili su Arturo Vidal (78-11m) i Fabio Quagliarella (87), a za goste Didier Drogba (36) i Umut Bulut (88).

Na ljestvici vodi Real sa šest bodova, Juventus ima dva, a Kopenhagen i Galatasaray po jedan bod.

U skupini C PSG je na Parku Prinčeva deklasirao Benficu 3:0, a sve je bilo gotovo u prvih pola sata. Dva gola je zabio Zlatan Ibrahimović (5, 30), a jednog Marquinhos (25).

Jednako uvjerljiv bio je i Olympiakos koji je u Bruxellesu pobijedio Anderlecht 3:0, a sva tri gola zabio je Kostas Mitroglou (17, 56, 72). Aleksandar Mitrović je u 24. minuti promašio jedanaesterac za domaćine.

Na ljestvici vodi PSG sa šest bodova, Benfica i Olympiakos imaju po tri boda, a Anderlecht je bez bodova. (Hina, foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter