LP: Bayer i Olympiakos prošli, pogodak Modrića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon Manchester Uniteda, Real Madrida, PSG-a, Bayerna, Manchester Cityja, Chelsea, Atletico Madrida i Barcelone večeras su plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka izborili i Bayer Leverkusen, te Olympiakos.

Real Madrid je na gostovanju pobijedio Kopenhagen 2-0 potvrdivši prvo mjesto u skupini B. Prvi pogodak na utakmici zabio je hrvatski reprezentativac Luka Modrić u 25. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Modrić se oslobodio dvojice čuvara i majstorski opalio u same rašlje. Pogodak za 'Kraljevski klub' postigao je i Cristiano Ronaldo u 49. minuti. Portugalski majstor u sudačkoj nadoknadi je promašio kazneni udarac.

Za drugo mjesto i plasman u osminu finala u Istanbulu su se borili Galatasaray i Juventus, no utakmica je prekinuta u 33. minuti zbog snijega. Nakon što su Turci neuspješno pokušali očistiti snijeg s travnjaka, sudac Pedro Proenca je povukao momčadi i odlučio da se susret neće igrati u utorak. Prama pravilima UEFE, utakmica će se igrati ili u srijedu ili u nekom drugom terminu. Dvoboj Galatasaraya i Juventusa izravno odlučuje o drugom mjestu skupine B.

Europski prvak Bayern je u sjajnom susretu u Munchenu doživio prvi poraz izgubivši od Manchester Cityja 2-3, no ipak je osvojio prvo mjesto u skupini D zbog pobjede 3-1 u Manchesteru. Bavarci su već nakon 11 minuta vodili 2-0 i imali vratnicu i činilo se kako će 'Građani' doživjeti težak poraz. Strijelci za Bayern su bili Muller (5) i Gotze (11) kojem je asistirao naš Mario Mandžukić. Međutim, City je golom Davida Silve u 28. minuti smanjio rezultat, a potom u drugom dijelu s dva gola u potpunosti okrenuo rezultat. Prvo je Kolarov izjednačio u 59. minuti iz jedanaesterca, a tri minute kasnije Milner je doveo goste u vodstvo. Mandžukić je igrao do 68. minute kada ga je zamijenio Shaqiri.

U drugom dvoboju koji je odlučivao o trećem mjestu Viktorija Plzen je pobijedila moskovski CSKA 2-1 i izborila plasman u Europsku ligu. Gosti su poveli golom Muse u 66. minuti, no minutu kasnije ostali bez isključenog Đagojeva. Viktorija je s igračem više izjednačila u 77. minuti, a gol za prolaz zabio je Wagner u 90. minuti. U završnim trenucima susreta ruski sastav je ostao i bez Wernblooma koji je dobio crveni karton.

Manchester United je u susretu skupine A pobijedio Šahtar 1-0 i potvrdio prvo mjesto u skupini, dok su Ukrajinci ostali bez osmine finala i europsku priču nastavit će u Europskoj ligi. Pogodak odluke zabio je Jones u 67. minuti. Darijo Srna je odigrao cijeli susret za Šahtar, dok Eduardo da Silva nije ulazio u igru.

U drugom dvoboju u skupini Bayer Leverkusen je u San Sebastianu pobijedio Real Sociedad 1-0 golom Topraka (49) što je bilo dovoljno za drugo mjesto.

Olympiakos je uz dva promašena jedanaesterca pobijedio Anderlecht 3-1 i osvojio drugo mjesto u skupini C iza PSG-a. Golove za grčkog prvaka zabili su Saviola (34, 58) i Dominguez (90+3-11m). Saviola je u 50. minuti promašio kazneni udarac, a jedanaesterac za domaćine nije realizirao niti Weiss u 72. minuti. Strijelac za goste bio Klještan (40).

U drugom susretu Benfica je pobijedila PSG 2-1, no ta pobjeda joj ništa nije značila i Portugalci sele u Europsku ligu. Strijelci za Benficu bili su Lima (44-11m) i Gaitan (58), a za PSG Cavani (37).

Rezultati utakmica zadnjeg, 6. kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D:

SKUPINA A:

Manchester United - Šahtar 1:0 (Jones 67)

Real Sociedad - Bayer Leverkusen 0:1 (Toprak 49)

SKUPINA B: Galatasaray - Juventus; susret prekinut u 33. minuti zbog snijega kod rezultata 0:0

Copenhagen - Real Madrid 0:2 (MODRIĆ 25, Ronaldo 49). Promašeni penal: Ronaldo (90, Real)

SKUPINA C:

Benfica - PSG 2:1 (Lima 44-pen, Gaitan 58/Cavani 37)

Olimpiakos - Anderlecht 3:1 (Saviola 34, 58, Dominguez 90+5pen/Klještan 40). Crveni kartoni: Kouayate (And, 49), Nsakala (And,88), Porto (90, And). Promašeni penali: Saviola (Oli,50), Weiss (Oli, 72)

SKUPINA D:

Bayern - Manchester City 2:3 (Mueller 5, Goetze 11/Silva 28, Kolarov 59pen, Milner 62)

Viktoria Plzen - CSKA Moskva 2:1 (Kolar 77, Wagner 90/Musa 66). Crveni kartoni: Džagojev (CSKA, 67), Werbloom (90, CSKA)

Otkazana utakmica Galatasaray - Juventus

Dvoboj zadnjeg kola Lige prvaka u Istanbulu između Galatasaraya i Juventusa odgođena je zbog snijega, priopćila je UEFA.

Dvoboj na stadionu Ali Sami Yen prekinut je u 33. minuti kod rezultata 0-0 zbog gustoga snijega, a nakon što su Turci neuspješno pokušali očistiti snijeg s travnjaka, sudac Pedro Proenca je povukao momčadi i odlučio da se susret neće igrati u utorak.

Prama pravilima UEFE, utakmica će se igrati ili u srijedu ili u nekom drugom terminu. Dvoboj Galatasaraya i Juventusa izravno odlučuje o drugom mjestu skupine B. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter