Lovro Celio Cega umjesto Ljubice Marfan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od dnanas je na funkciji clana Uprave u Rezidenciji Skiper i Skiper hotela, u sklopu kojih posluje hotel Kempinski Adriatic s golf igralištem u Alberima nedaleko Savudrije, umjesto Ljubice Marfan Lovro Celio Cega, saznajemo iz priopcenja odaslanog iz tih tvrtki.

Ova vijest ne cudi buduci da je Marfan još u listopadu prošle godine najavila svoj odlazak iz Skipera pocetkom 2010. uz pojašnjenje da ce se okrenuti novim projektima, navodno projektu na Stanciji Grande, svega nekoliko kilometara od Rezidencije Skiper, gdje njen dugogodišnji poslovni partner Miro Oblak namjerava izgraditi još jedan golf teren s luksuznim hotelom na površini od 84 hektara cija se vrijednost procjenjuje na 70 milijuna eura.

Novi clan Uprave zapoceo je karijeru u investicijskom bankarstvu Zagrebacke banke, a nastavio kao clan Uprave u rovinjskom Jadran-turistu. Bio je jedan od pokretaca tvrtke Valamar hoteli i ljetovališta, takoder u funkciji clana Uprave, a nakon toga i predsjednik Uprave tvrtke Valamar turisticki projekti. Posljednje tri godine bavio se projektima vezanim uz nekretnine i stanogradnjom na podrucju Zagreba.

U priopcenju se navodi da je novoj Upravi Skiper hotela povjeren posao izrade poslovne strategije koja ima za cilj završetak izgradnje i stabilizaciju projekta u Savudriji kao i unaprjedenje poslovnih procesa da bi sadašnji vlasnik, koji ne namjerava dugorocno ostati u projektu, stvorio preduvjete za prodaju svojih vlasnickih udjela. Medutim, ne spominju tko to od vlasnika namjerava prodati svoje udjele. Inace, formalni vecinski vlasnik Rezidencije Skiper u 75 posto udjela je gradevinska tvrtka Vegrad iz Velenja, koja je gradila citav Kempinski resort, dok ostatak drži Hypo banka iz Klagenfurta.

Iz Kempinskog takoder porucuju da ocekuju dobru turisticku sezonu na osnovi zakljucenih ugovora s touroperatorima. Pohvalili su se da je najveci njemacki touroperator u segmentu luksuznog turizma TUI Premium ove godine, prvi puta, zahvaljujuci njima otvorio stranicu Hrvatske u svom katalogu. Isto tako zakljucili su ugovore s eminentnim touroperatorima na britanskom tržištu, a od nedavno su prisutni i na americkom i japanskom tržištu.


Podijeli: Facebook Twiter