Lovrinov: Plasman na EP je naša obveza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Igor Lovrinov potvrden je za izbornika ženske odbojkaške reprezentacije. Rijecki je strucnjak jednoglasno podržan na zagrebackoj sjednici Upravnog odbora Hrvatske odbojkaške udruge, cime je i službeno preuzeo mjesto Damira Jurka koji je ostavku podnio nakon nastupa na predolimpijskom turniru u Turskoj. Lovrinov svoje prve suradnike još uvijek nije izabrao, zasad su upitne pozicije pomocnika i skauta (statisticar), ali se vec sad zna da ce u strucnom stožeru za fizicku pripremu biti zadužen Emil Baltic, a zdravstveni dio bit ce povjeren Deanu Misturi i njegovoj ekipi iz Scipiona. Direktor reprezentacije ostat ce Mario Bašelovic. Takoder, rijecki je trener vec odredio i datum okupljanja reprezentacije, djevojke ce s pripremama za dva kvalifikacijska turnira za odlazak na europsku smotru zapoceti prvog dana kolovoza.

- Plasman na Europsko prvenstvo nam je gotovo pa obveza. Jednostavno, na EP-u moramo biti prisutni. Dakle, kratkorocno gledano to nam je prvi cilj. Nakon toga slijedi pokušaj da vratimo taj nekakav kult reprezentacije, kult tih okupljanja. Znam da su svi izbornici prije mene to pokušavali i ne znam hocemo li u tome uspjeti, ali definitivno mislim da moramo pokušati - kazat ce Igor Lovrinov, trener koji je šest puta uzastopno s Rijecankama osvajao naslov prvaka i pritom pridodao šest nacionalnih kupova, jednu titulu pobjednika Interlige i jednu osminu finala Lige prvakinja. Sve to ukazuje da itekako dobro poznaje stanje u hrvatskoj ženskoj odbojci, da dobro zna što ga ocekuje i na koga može racunati.

- Najprije cemo morati snimiti situaciju i vidjeti tko ce se odazvati. Jucer su na sjednici UO-a donesene i neke odluke vezane uz neodazivanje u reprezentaciju, malo su odlucili pritisnuti reprezentativce da se odgovornije odnose, što znaci da su tu nešto mijenja. Inace, kostur reprezentacije cinit ce one djevojke koje su nastupile na predolimpijskom turniru u Ankari, iako tu nedostaje nekoliko odbojkašica poput Maje Poljak i Mije Jerkov, za koje moramo vidjeti jesu li definitivno zatvorile vrata reprezentaciji ili se na njih još može racunati. Naravno, ima još djevojaka koje vrijedi pozvati, isprobati - nastavit ce Lovrinov, kojemu ovo nece biti premijeran nastup u reprezentativnom društvu. U Tunisu 2001. godine vodio je mediteransku vrstu, prije nekoliko godina izabran je za izbornika, ali se na toj poziciji zbog situacije u Savezu nije dugo zadržao. Odlucio je podnijeti ostavku i sacekati neka bolja vremena. (Kristian Sirotich/Novi list; Foto Arhiva)

Šimuncicu muška vrsta

Uz Igora Lovrinova, imenovan je i izbornik muške vrste. Radu Malevica na klupi reprezentacije naslijedit ce Igor Šimuncic, dugogodišnji igrac Mladosti i bivši reprezentativac koji je trenerskom radu posvecen od 2005. godine.

 


Podijeli: Facebook Twiter