Lovrić-Merzel: Preispitat će se odluka o kupnji auta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel ustvrdila je danas kako je tri tjedna izložena cipelarenju po svim nacionalnim medijima i da je protiv nje podignuta neviđena hajka te je najavila preispitivanje odluke o kupnji službenog audija A6 vrijednog 430.000 kuna.

"Izložena sam tri tjedna cipelarenju na svim mogućim nacionalnim medijma bez obzira što sam na leasing mogla kupiti jeftiniji auto s iznosom ne osam, nego tri tisuće kuna", rekla je Lovrić-Merzel gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.

"Razlika između mene i mojih kolega je koja? Došla sam samo do jednog zaključka - možda zato što sam žena pa ćemo je iscipelariti", izjavila je Lovrić-Merzel.

Ponovno je ustvrdila kako je kupnjom službenog automobila audi A6 smanjila troškove Sisačko-moslavačke županiji i uštedila 100.000 kuna te ocijenila da nije učinila ništa protuzakonito ili drugačije od drugih. Dodala je da rata za auto još prije prihvaćena u županijskom proračunu.

Podsjećajući na mnogobrojne afere koje su u posljednje vrijeme vezano za nju iskrsnule u medijima, županica Lovrić-Merzel ustvrdila je kako je ovo ispalo zgodno vrijeme, odnosno da je planski izabrana meta "kako bi se maknule 'u stranu' sve HDZ-ove afere".

"Svima je jasno da je ovo neviđena hajka. Neke stvari se vide, neke će se vidjeti u bliskoj budućnosti, a neke se već sad naziru", rekla je Lovrić-Merzel te najavila da će za 20-ak dana biti preispitana odluka o kupovini auta.

Vezano uz priče o njenoj imovini, kazala je da je HDZ zbrojio imovinu njenog supruga, pribrojio imovinu njene majke, stavio pod sumnju imovinu njenog nećaka i dobio iznos od 15 milijuna kuna.

Navela je da njena osobna imovina iznosi oko 480.000 eura te kako ju je jednim dijelom naslijedila, a ono što je kupila, kupila je iz kredita u švicarskim francima.

Na tvrdnju voditelja da ima savjetničke timove za različita područja te kako ih 'kupuje' davanjem naknada da je ne bi kritizirali, odgovorila je protupitanjem: "šta bi oporba drugo radila koja nema viziju i cilj, ništa osim jednog jedinog projekta da se napada i blati jedna osoba?".

Podsjetila je da je mandat osvojila tri puta i da ne treba savjetničke timove kako bi bila županica.

"Nemam nikakve savjetnike, imam savjete. To su članovi radnih tijela. Imam radna tijela koja se zovu savjeti ili neka druga. Po statutu imamo pravo osnivati povremena ili stalna tijela", ustvrdila je Lovrić-Merzel. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter