Lovrecki vijecnici odbili prodati okucnicu procelniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lovrecki su vijecnici na sinocnoj sjednici donijeli odluku o prodaji triju i zamjeni jedne opcinske parcele, za ukupan iznos od 885.326 tisuca kuna. Podršku Opcinskog vijeca pak nije dobila ponuda procelnika Roberta Bulešica, koji je dao zahtjev za kupnju parcele površine 113 kvadrata radi okrupnjavanja okucnice na Trgu Funtanela.

Medu ponudacima bili su procelnik Bulešic, za kupnju spomenute parcele, te donacelnik Milan Žužic za, parcelu od 82 kvadrata, takoder radi okrupnjavanja okucnice

- Bez obzira na mišljenja i stavove, cinjenica je da je zgrada na Placeti za koju je zahtjev dao procelnik potpuno u privatnom vlasništvu. Opcina je predvidjela da prilaz parceli i šterna budu javni te da se ostali dijelovi ponude na prodaju jer opcina nema interesa zadržati prostor ispred privatne zgrade, rekao je nacelnik Silvano Matoševic.

Predsjednik Vijeca Drago Staric iznio je zajednicki zakljucak vijecnika i rekao da prilikom donošenja odluke kojom je odredeno da se na prodaju ponudi 50-ak opcinskih parcela, koju su vijecnici izglasali prije nekoliko sjednica, nicim nije bilo naznaceno da se medu njima nalaze i dvije parcele za koje ce konkurirati donacelnik i procelnik te je apelirao na nacelnika da se ubuduce više pažnje pridoda iznošenju cinjenica i transparentnosti materijala za sjednice.

- Zatražili smo mišljenje pravne službe i receno nam je da je natjecaj proveden kako treba, a druga stvar je moralni aspekt cijele price, rekao je Staric.

Vijecnici su se potom tajnim glasanjem izjašnjavali o prodaji svake parcele posebno. S tri glasa za, tri protiv i dva suzdržana odbacen je Bulešicev zahtjev za kupnju okucnice, dok je sa sedam glasova za i jednim protiv zeleno svjetlo dobio Žužicev zahtjev.

Dva zahtjeva Denisa Dodica i Franka Banica za kupnju, odnosno zamjenu parcele prošla su jednoglasno, dok je onaj Gorana Hrastovcaka dobio sedam glasova za, buduci da se vijecnik Darko Hrastovcak kao njegov otac izuzeo od glasanja. Vijecnici su prihvatili prijedlog da se Hrastovcaku na njegov zahtjev odobri obrocno placanje ukupne cijene od 240 tisuca kuna. (V. HABEREITER)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter