Lovorki Tomičić prijetio smrću

Lovorka Tomičić (Arhiva GI/M. MIJOŠEK)
Lovorka Tomičić (Arhiva GI/M. MIJOŠEK)

Lovorku Tomičić, županijsku veterinarsku inspektoricu te gradsku i županijsku vijećnicu HDZ-a, prema podacima koje je dala policija, na ulici je verbalno napao 66-godišnjak iz Pule te joj je prijetio smrću. Zaprijetio joj je i smjenjivanjem s funkcije.

Neslužbeno saznajemo da je riječ o Marku Šteku, inače rizničaru Gradskog odbora HDZ-a i umirovljenom vojnom veterinaru.

Prema zapisniku policije, incident se dogodio u utorak na Danteovom trgu u Puli, nedaleko od sjedišta pulskog HDZ-a.

Ne iznoseći identitet oštećene, policija je izvijestila da je muškarac "ozbiljno prijetio djelatnici veterinarskog ureda u Puli u vezi s njenim radom ili položajem".

Lovorku Tomičić kontaktirali smo telefonski, no kratko nam je kazala samo da je potresena i šokirana događajem. Vezano za slučaj nije htjela ništa komentirati, niti je htjela kazati zbog čega se 66-godišnjak okomio na nju.

No, kako neslužbeno doznajemo, radi se o prijavama koje je Tomičić, u svojstvu veterinarske inspektorice, u više navrata podnosila protiv Šteke koji vodi i ilegalni azil na Kaštijunu gdje i liječi životinje. I upravo je to, navodno, bio uzrok problema. Protiv  Šteke slijedi podnošenje kaznene prijave zbog prijetnje, u redovnom postupku.

Prema dobivenim informacijama iz HDZ-a, navodno je ovo već treći incident na Gradskom odboru u Puli između Šteka i Tomičić, a neki članovi smatraju da o njihovim problemima vezanim uz posao i struku u stranci ne bi uopće trebali razgovarati.

Štoviše, zamjerili su i predsjedniku Županijskog odbora Marinu Roceu i predsjedniku Gradskog odbora Zrinku Kajfešu što nisu prekinuli tu raspravu i na neki način zaštitili Tomičić.

Do Kajfeža nismo uspjeli doći, jer je bolestan, no predsjednik županijskog odbora HDZ-a Marino Roce u kratkom telefonskom razgovoru potvrdio nam je da je na posljednjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a bilo riječi o sukobu između Šteka i Tomičić.

- Na tom odboru, na koncu, Tomičić nije ni prisustvovala. Sve što se dogodilo je da se Šteko na točki razno dnevnog reda požalio da je od Tomičić dobio prijavu zbog honorarnog posla cijepljenja pasa, rekao je Roce.

Dodao je da je Šteko samo napomenuo da je dobio prijavu jer obavlja honorarni posao, a Tomičić ga je prijavila jer nema licencu. O navodnim višegodišnjim sukobima među njima te navodnim prijetnjama smrću upućenima Tomičić Roce nije znao ništa niti je to želio komentirati.  (M. SARDELIN, N. SOFTIĆ)

Šteko: Nisam nikome prijetio smrću, a to ću i dokazati

U telefonskom razgovoru Marko Šteko nam je rekao da nije točno da je prijetio smrću Lovorki Tomičić, a da uostalom to i nije prvi puta da ga prijavljuje.

- Već imam jednu oslobađajuću presudu kada su slične insinuacije protiv mene složili ona i direktor Veterinarske stanice, ali sam sudski dobio rješenje da sam nevin. I sada, sve će se otkriti pa i to da joj uopće nisam prijetio.

Mogu tek reći da sam se na sjednici Gradskog odbora HDZ-a požalio na nju, a kolegicu koja me upitala znam li gdje bi joj se mogla zaposliti kćerka veterinarka uputio sam na Lovorku, i to je bilo sve. Kasnije sam doznao da me u 21 sat prijavila policiji za prijetnje. Ja ću je za sada prijaviti stranačkom sudu časti. Otuda ću krenuti, a potom i dalje, jer je sazrelo vrijeme da sve izađe na vidjelo, ustvrdio je Šteko. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter