Lovocuvar našao 2 kalašnjikova i streljivo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lovocuvar Ivan ?ani Klaric iz Kloštra u ponedjeljak je oko 9.30 sati prilikom obilaska lovišta nedaleko od istoimenog mjesta pronašao dvije automatske puške AK-47, poznatije kao kalašnjikov, i cetiri spremnika s nabojem.

Prema rijecima Valtera Opašica iz PU istarske, na mjesto pronalaska izašli su policijski službenici PP Porec i službenik protueksplozijske zaštite PU istarske koji su uzeli oružje i streljivo.

Automatske puške bile su zakopane u zemlji, a djelomicno su virile iz tla. Najvjerojatnije su tamo bile odložene dulje vrijeme buduci da su bile u vrlo lošem stanju i pune hrde. Pretpostavlja se da je rijec o oružju koje potjece iz Domovinskog rata.

Policija apelira na gradane da ako posjeduju ili pronadu oružje o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da se jave na broj 92.

Inace, Klaric je javnosti poznat po spašavanju 51-godišnjeg Ukrajinca Jurija Motsara kod Limskog kanala u srpnju. Ukrajinac je stradao od ugriza poskoka te je cijelu noc proveo na stijenama Limskog kanala, a spašen je zahvaljujuci brzoj reakciji lovocuvara Klarica.


Podijeli: Facebook Twiter