Loše vrijeme otjeralo turiste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Loše vrijeme popraceno snažnim pljuskovima uzrok je današnjih gužvi na granicnim prijelazima. Kiša i oblaci mnoge su potaknuli na to da prekinu godišnji odmor i ranije se vrate kucama.

Potvrdili su nam to i djelatnici Operativno-komunikacijskog centra (OKC) koji su nam reli da je oko 13 sati na trasi Ipsilona koja se racva prema granicnim prijelazima promet bio pojacan te se vozilo polagano u koloni dugoj oko 18 kilometara.

Na granicnim prijelazima Kaštel i Plovanija, prema ulazu i izlazu, vozilo se u kolonama dugim izmedu 50 i 100 metara, a povremeno je za vozila bila otvorena i druga traka. Nešto manja gužva bila je na prijelazu Požane.

U OKC-u navode da je zbog lošeg vremena promet pojacan i na ulazu u sve istarske gradove, što ne cudi jer vec je pravilo da turisti kišne ili oblacne dane najradije provode šecuci gradom ili razgledavajuci znamenitosti.

Iz Hrvatskog autokluba najavljuju pojacan promet tijekom cijelog vikenda, osobito u subotu, kada se ocekuje pojacan ulaz osobnih vozila na granicnim prijelazima Kaštel i Plovanija, a gušci promet ocekuje se i u nedjelju poslijepodne.


Podijeli: Facebook Twiter