Loša zrcala, kabine i prodavacice - prepreka dobrom shoppingu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od polovice žena u kabinama za presvlacenje osjeca bijes, nelagodu i razocaranje, dok 75 posto žena toliko idu na živce da ih maksimalno izbjegavaju i ponekad kupuju odjecu prema konfekcijskom broju bez isprobavanja, otkrilo je britansko istraživanje.

Drvena vrata kabine ili pak zastor koji prekriva samo središnji dio tijela poprilicno su ucestali u ducanima, a ženama smetaju iz razloga što je njihova privatnost i dalje izložena. To je jedan od vodecih razloga što im smetaju kabine, otkrilo je britansko Udruženje za zaštitu potrošaca.



Bilo da je rijec o poderanim carapama, saginjanju zbog komada odjece koji je ostao na podu ili otvaranju dvokrilnih vrata nalik na ona iz salona divljeg Zapada, ovakva vrsta izloženosti ženama stvara veliku neugodu i ljutnju.

Suviše angažirana prodavacica

Ona stoji ispred kabine za presvlacenje, ucestalo ispituje je li sve u redu, jeste li zadovoljni s odjecom i ocekuje da izadete kako bi vas ona mogla savjetovati. Rijetke prodavacice ce zanemariti interes poslovanja i iskreno vam reci da vam nešto ne pristaje te ce se svojski potruditi da nešto kupite u njenom ducanu. Zbog njenog angažmana cete isprobati i stvari koje vam se zapravo ne svidaju, ali ste primorani zbog njenog truda i vjerovanja kako ce vam izvrsno pristajati.

Ogranicen broj odjevnih komada

Sve više ducana imaju pravila o nošenju odredenog broja odjevnih komada u kabinu za presvlacenje, što je po mnogim kupcima vrlo frustrirajuci propis, zbog kojeg moraju izaci iz garderobe po nekoliko puta i stajati u redu, kako bi uspjeli kupiti ono što im se svida u odgovarajucoj velicini.



Zrcala koja vizualno stanjuju
Ova trik zrcala cesta su u ducanima sa robom skupljih marki, i stvaraju iluziju da nam nešto bolje pristaje jer u njima izgledamo vitkije, pa smo zbog toga spremni i skuplje platiti. Neugodno iznenadenje slijedi tek nakon povratka iz ducana i isprobavanja kupljene odjece kod kuce, a žene poucene iskustvom savjetuju da ako vam se cini kako ogledalo stanjuje, prošecete do izloga ducana i pogledate se tamo, prije no što se "zaletite" s kupovinom.


Podijeli: Facebook Twiter