Loša produkcija pokvarila "juhu"

Ivan Zidar i David Skoko
Ivan Zidar i David Skoko

Nema više juhice u "Jezikovoj juhi". Prema pisanju nekih tiskovina i portala popularni RTL-ov kulinarski show izgleda da se ugasio. Potvrdio nam je to i David Skoko, istarski masterchef iz banjolske "Bateline" i glavna zvijezda gastro showa "Jezikova juha".

- Istina je. Nema sljedeće ponude. Producentska kuća Constantin Entrtainment koja je to radila, raspala se i oni više  ne postoje. Ako takav show bude, biti će u nekoj drugoj produkciji, objasnio nam je David Skoko i rekao da je sve moglo ispasti i bolje da su bili bolje organizirani. "Sve je to moglo biti fora: kolikogod se htio promijeniti format emisije, RTL-ovci i ja osobno smatramo da je potrošen taj format. Tako da smo Ivan Zidar i ja pokušali napraviti neki iskorak, i ispalo je OK. Publika je to prihvatila," kaže Skoko koji ne žali za jednom sezonom "Jezikove juhe".

Popularni masterchef smatra da je malo hrvatsko medijsko tržište zasićeno kulinarskim showovima.

- Svi kuhaju. Sada se natječu slastičari amateri i Luka Nižetić u vlastitoj produkciji ima svoj kulinarski show. To je dobro, ali nas je premalo za toliko kuhanja. Ljudi gledaju i strane kulinarske kanale, poput 24 hour Kitchen, koji i ja osobno volim, kaže Skoko.

Bolje od isplaniranog

Skoko i Zidar bili su potpisali ugovor za osam epizoda "Jezikove juhe", koje su i odradili. Od toga, kaže Skoko, prve su dvije epizode imale neku koncepciju dok je sve ostalo išlo iz rukava, dakle, improviziralo se.

Na snimanjima "Jezikove juhe", ništa se unaprijed nije znalo i sve je bilo loše organizirano. Obzirom na uvjete i organizaciju, ispalo je puno bolje nego što smo mislili, kaže seksi kuhar svjetskog glasa iz Banjola.

Na pitanje je li točno, kao što su to prenijeli neki portali da ga je smetalo što su emisije najmanje bavile kuhanjem te da su umjesto kuhanja trebali ići na karting, jahanje i pecanje pastrva, Skoko odgovara: "U originalu emisija traje 45 minuta, a emisija je po epizodi kod nas je trajala 66 minuta, stoga smo morali nakrcati materijala", objašnjava Skoko. "Eto, primjerice pucačina u Zagorju spasila je cijelu emisiju. Kada su to posložili, onda je to bilo gledljivo, ali na setu je bila prava katastrofa", priča Skoko ističući da su on i Zidar imali dovoljno slobode na setu.

Na upit koliko mu je popularnost i kulinarski show utjecao na život, David kaže: "Živimo u Puli. A moj život je poprilično jednostavan, stoga se ništa nije promijenilo. Uostalom, živimo u Hrvatskoj koja je jako mala, i okviri su puno uži", kaže Skoko koji ne odbacuje mogućnost neke daljnje suradnje ili gostovanja u nekom drugačijem kulinarskom showu, a usput dodaje da ga zovu i na gostovanja vani.

Prostor za neka nova kuhanja

"Kontaktirali su nas neki ljudi. Balkan je Europljanima još uvijek neotkriven. Prepun je prekrasnih mjesta, kulture i namirnica. Iako su takve stvari radili i prije mene, još uvijek ima mjesta za takve stvari. No, one su produkcijski i financijski puno zahtjevnije. Ako nas netko zove, tko zna, svašta se još može dogoditi, kaže David Skoko koji je svojim tetovažama i izbildanim tijelom u showu promijenio stereotipne slike o lijepo zaokruženim kuharima. A iz ove jedne sezone kulinarskog showa, ostale su i neke slatke uspomene i poznanstva.

"Veliko prijateljstvo dogodilo se "Pri staroj vuri" u Samoboru. Posjećujemo se. Mi njima nosimo malvaziju, ribe i tartufe, a oni nama češnjovke, kaže Skoko i dodaje da se čuje i s ljudima iz "Čučeka" u Đurmancu pored Krapine gdje se dogodio kulinarski gastro triler s usputnom pucnjavom, no vlasnik je prihvatio Davidove savjete i sada im dobro ide. Čuje se s ljudima iz "Cinkuša" iz Hrvatskog Leskovca. Dok su ga prije Nove godine, ljudi iz restorana "Omo" na Braču došli posjetiti u "Batelinu". A tko zna, možda istarskog kuhara jednog dana ugledamo i na 24 hour kitchen?! (Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter