Loša kanalizacija odgodila useljenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije više od godine dana, 28. travnja 2009., svecano je otvoren novoureden i opremljen prostor u suterenu zgrade županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Namijenjen je laboratorijima za mikrobiološke pretrage humanog materijala, namirnica i voda te praonici.

Prostor od 200 cetvornih metara, za koji je utrošeno cetiri milijuna kuna, još uvijek nije u punoj funkciji. U cemu je problem, pitamo ravnateljicu Zavoda dr. Ljubomiru Radolovic.

- Tocno je da smo prošle godine za dan ustanove objavili završetak radova i obišli s uzvanicima novoureden i opremljen prostor namijenjen Odjelu za pripremu podloga i sterilizaciju Službe za mikrobiologiju te za potrebe Službe za zdravstvenu ekologiju.

Lani se, nažalost, pojavio problem moguceg poplavljivanja iz šahta pa nam je preporucena kompletna rekonstrukcija kanalizacijskog sustava suterena zgrade do prikljucka na gradski ulicni vod.

To je i obavljeno ove zime, no zbog nepovoljnih klimatskih uvjeta završeno u travnju. Osim toga, nadzorni inženjeri tražili su dodatne radove, odnosno obavezali su investitora da prije stavljanja prostora u funkciju dovrši vatrodojavni sustav preostalog dijela gradevine, kaže Radolovic

Sada su se stekli uvjeti pa ce prema planu zapoceti seljenje u fazama jer rad ne može stati niti jedan dan, porucuje dr. Radolovic. Pojašnjava da ce preseljenje u potpunosti biti dovršeno do jeseni.

Naglašava da su veci dio novca za adaptaciju i opremu izdvojili iz vlastitih prihoda, što je jedan od razloga zbog kojeg je posao potrajao tako dugo. Naime, od ukupno cetiri milijuna kuna Županija je uložila 1,3, a ostalo je novac Zavoda.


Podijeli: Facebook Twiter