Loš travnjak "Drosine" diktirat će igru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 ispratili su pretposljednji mjesec u godini slobodnim danom, kojeg im je trener Darko Raić Sudar dao nakon povratka iz Zagreba gdje ih je Dinamo svladao u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Ulazak u prosinac nije donio nikakve promjene na igračkim računima koji su i dalje u "crvenom", premda je varljivu nadu potaknula činjenica da je dio Radne zajednice dobio plaće za rujan. Međutim, ispostavilo se da je to samo "kapnuo" neki povrat poraza, a ono glavno, financijska injekcija od strane švicarsko-francuske grupacije koju svi vide kao novog vlasnika te ujedno i spasitelja pulskog prvoligaša, još se ne nazire.

Drugim riječima, jedino što je izvjesno to je neizvjesnost koja već previše dugo ide ruku pod ruku sa "zeleno-žutima" da se to ne bi osjetilo na njihovim predstavama na terenu. Protiv slabijih momčadi ti se problemi donekle uspiju gurnuti ispod tepiha, ali kad nasuprot stane momčad koja je fokusirana samo na izvedbu na terenu, onda razlika koja možda i nije tolika naglo postane drastična. Svjestan je svega toga i Darko Raić Sudar, koji je u cijeloj ovoj situaciji povukao jedini logički potez te petoricu svojih prvotimaca poštedio gostovanja u Maksimiru. Kako je njegov kolega Mario Cvitanović nakon "novigradskog poučka" shvatio da se podcjenjivanje lako može obiti o glavu i na travnjak poslao ono najbolje s čime u ovom trenutku raspolaže, konačan ishod susreta nije bilo teško predvidjeti.

- Dečki su se dobro držali pola sata, a onda je nakon jedne izgubljene lopte na sredini terena uslijedila polukontra okrunjena vodećim pogotkom i tu je priči bio kraj. To je Dinamo, protiv njega takve greške ne prolaze jer je riječ o previše kvalitetnoj momčadi da to ne bi znala kazniti - svjestan je David Puclin, jedan od onih igrača Istre 1961 koje je Raić Sudar odlučio ostaviti u Puli. - Iz tog poteza je jasno da je trener fokus postavio na prvenstvo i utakmicu s Rudešom koja nam je puno važnija i na kojoj ćemo pokušati uzeti tri boda. Shodno s time, nas petorica smo u srijedu trenirali s pomoćnikom Nenadom Bastom na "Drosini", dok smo jučer dobili slobodan dan, ali opet je nas nekolicina došla na stadion i odradila lakši trening.

Takvo razmišljanje samo potvrđuje teoriju da u situaciji u kojoj se trenutačno nalaze, "zeleno-žuti" najmanje razmišljaju o problemima kad su na terenu, neovisno da li na njemu treniraju ili igraju utakmicu. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter