Loš interes kumovao zatvaranju labinskog klizališta


- Podržavam inicijativu što se već drugu godinu za redom, u Labinu postavio veliki šator, u kojemu se našlo za svakoga po nešto, kako programski, tako i što se samih zbivanja na klizalištu tiče. Nije se oskudijevalo programima i zbivanjima, ali isto tako sam spoznao da je lani bio duplo veći interes kod Labinjana, nego što je to ove godine, rekao nam je Leone Višković, vlasnik labinske Gradske kavane, koji je pod šatorom, u kojem su prija dva dana završile sve aktivnosti, imao štand i bogatu ponudu napitaka i slatkih delicija. Da podsjetimo, šator je ove godine uklonjen puna dva tjedna ranije nego lani.

Mjesec dana zabave

- Nije nedostajalo događanja, bilo je klizanja, bilo je plesa na ledu, bilo je natjecanja, ali je odaziv građana bio puno manji nego lani. Možda je to stoga što je građanima bio zanimljiv taj prvi put, a već ove godine računaju da je to gotova stvar, pa su komotniji i slabije dolaze pod šator, bilo da bi klizali, ili konzumirali ostale ponude, a nije ih bilo malo, nastavlja Višković, koji ni sam ne zna pravi razlog zbog kojeg je interes građana puno manji nego lanjske zime.

Veliki šator bio je postavljen na igralištu kod Osnovne škole Matije Vlačića u centru Labina i ove godine nije iznenadio građane, jer se već znalo da se ponovno priprema mjesec dana zabave na ledu. Pod šatorom se održavala manifestacija «Prosinac u Labinu», čija je glavna «zvijezda», kao i lani, bilo klizalište.

U šatoru ukupne površine 800 četvornih metara, se osim klizališta koje je zauzimalo 180 metara četvornih, nudila bogata ugostiteljska ponuda, suveniri, igračke za djecu i ostali prodajni sadržaji.

No izgleda da je usprkos svemu tome, teško privući građane Labina, da u nekom većem broju posjećuju šator. Ovogodišnja novost bila je i ta, što se svakodnevno nudilo besplatno učenje klizanja od 13 do 15 sati. Pod šatorom je najmlađe posjetio Sveti Nikola i Djed Božićnjak, održavali su se koncerti, natjecanja u igrama za mlade, radio Labin, održao je natjecanje u plesu na ledu, te nagradio pobjednike, odigrano je i nekoliko hokejaških utakmice.

Hokej pulskih Gladijatora

Da je kod Labinjana za sve zainteresiranost bila mala, dokaz je, što su u natjecanjima, plesa na ledu, i igranju hokeja, nastupili pretežito Puljani.

- Ove je godine led na klizalištu bio puno kvalitetniji nego lani i nije bilo nikakvih problema kod natjecanja u plesu, kao i igranju hokeja. Tako da je samo klizalište za svaku pohvalu. Vidim da je bilo i ostalih ponuda, tako da ne znam zašto zanimanje građana Labina za ta i takva događanja nije veće.

Ja bi za iduću godinu pokušao s većim dimenzijama samog klizališta, mada ne vjerujem da je to neki bitan razlog, no bilo bi vrijedno pokušati, rekao nam je Arsen Lazarić iz pulskih Gladijatora, koji su Labinjane ugodno iznenadili dobrim igranjem hokeja i umijećem klizanja. Led izvrstan, događanja mnogo, ponuda dobra, pohvale za učinjeno stižu iz drugih sredina, mnogo natjecatelja iz Pule, ali gdje su u svemu tome građani Labina i njihov interes? Pitanje jednostavno, odgovor jako težak.(Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter