Los Angeles zabranio elektronsku cigaretu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Los Angeles usvojio je u utorak zabranu elektronske cigarete na javnim mjestima poput radnih mjesta, restorana i barova. Zabrana će se odnositi i na parkove, plaže, diskoteke i zone zabave gdje je duhan zabranjen.

Klubovi za pušače e-cigarete neće biti obuhvaćeni tom zabranom. Klubovi za pušače nargile, gdje je duhan dopušten, također neće potpadati pod zabranu. Pušenje elektronske cigarete bit će dopušteno i u filmovima.

E-cigareta, predstavljena kao način prestanka pušenja, omogućava korisnicima udisanje nikotinske pare, ali stručnjaci tvrde da su nepoznati učinci korištenih kemijskih proizvoda na takve pušače kao i na njihovu okolinu. "Manje opasan ne znači bezopasan", kazao je dr. Jonathan Fielding, direktor sanitarnih službi okruga Los Angelesa. "Iako manje opasne od tradicionalnih cigareta, neke e-cigarete predstavljaju opasnost po zdravlje", rekao je on.

Glasovanje u Los Angelesu uslijedilo je nakon što je ista odluka u prosincu donesena u New Yorku gdje je e-cigareta također zabranjena na svim mjestima gdje je zabranjeno i pušenje duhana. Više europskih i latinoameričkih zemalja također je zabranilo elektronsku cigaretu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter