Los Angeles: Policajac ubojica izgorio u brvnari?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Losangeleski istražitelji pronašli su izgorjelo ljudsko truplo u ostatcima brvnare uništene u požaru u planinama ponad Los Angelesa, nakon žestokog okršaja s naoružanim muškarcem za kojeg se pretpostavlja da je bivši losangeleski policajac koji je u osvetničkom pohodu zbog otpuštanja s posla u posljednjih desetak dana ubio najmanje četvero ljudi, izvijestile su vlasti u srijedu.

Iz ureda šerifa u San Bernardinu priopćeno je da će se identifikacija trupla obaviti forenzičkom analizom. Bivši policajac u osvetničkom pohodu Christopher Dorner primijećen je u utorak oko podneva pošto je ukrao automobil u skijalištu Big Bearu.

Lociranje tog 33-godišnjeg pričuvnog vojnika bilo je iznenađenje, pošto su nekoliko sati ranije istražitelji rekli da su "razočarani" neuspjehom potrage i da sumnjaju kako je pobjegao u Meksiko.

Bjegunac je nakon kratke potjere ostavio automobil i sklonio se u brvnaru na osami. Tada je počeo pucati na dvjestotinjak policajaca koji su ga okružili i povećao je broj svojih žrtava, ubivši jednog policajca i teško ranivši još jednog.

Brvnara se nakon napada specijalaca zapalila, a policija je kasnije pretražila ostatke brvnare i pronašla izgorjelo ljudsko truplo.

"Imamo razloga vjerovati da je riječ o Christopheru Dorneru", priopćila je policija i dodala: "Mislimo da je bio u brvnari" kada je izbio požar.

Policijski izvori potvrdili su za list Los Angeles Times da su čuli pucanj nakon početka napada na brvnaru, natuknuvši da se osumnjičenik možda ubio. Zasad nije poznato kako se brvnara zapalila.

Bivši policajac iz Los Angelesa Dorner objavio je u proglasu na internetu rat protiv kolega policajaca i njihovih obitelji zbog toga što je, po njegovu mišljenju, nepravedno izbačen iz policije 2008.

Osvetu je počeo prošlog vikenda u gradiću Irvineu kada je ubio Monicu Kwan (28) i njezina zaručnika koji radio kao zaštitar na sveučilištu. Monica Kwan bila je kći umirovljenog losangeleskog policajca koji je Dornera zastupao u disciplinskom postupku koji se završio njegovim otpuštanjem iz policije. U četvrtak je u oružanom sukobu ubio jednog policajca u Riversideu i ranio još dvojicu.

Desetodnevna potraga za Dornerom bila je najveći lov na nekog kriminalca u povijesti losangeleske policije. (Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter