Loris Peršurić kandidat za porečkog gradonačelnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Loris Peršurić bit će na predstojećim lokalnim izborima kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča. Trenutno obnaša funkciju dogradonačelnika Poreča, rođeni je Porečan, ima 37 godina, diplomirani je inženjer građevine i aktualni predsjednik Zajednice podružnica IDS-a Poreštine.

Odluku u njegovoj kandidaturi donijelo je jednoglasno Predsjedništvo te stranke, na što je čelnica gradske podružnice IDS-a Sanja Oplanić kazala da Peršurić ima puno povjerenje stranke te da Loris pred svoje sugrađane izlazi kao mlad i izrazito odgovoran kandidat, ali i osoba koja je već dokazala da je spremna zasukati rukave i predano raditi na dobrobit  naše zajednice.

Vodeći Poreč

- Nakon višegodišnjeg iskustva u realnom sektoru, građani su prije četiri godine odabrali Peršurića za zamjenika gradonačelnika, a vjerujem da je opravdao njihovo povjerenje. Stekao je vrijedan uvid u potrebe naših sugrađana, pa držim da je upravo on nova energija koja treba našem gradu, smatra Oplanić.

Peršurić je zahvalio svima na jednoglasnoj podršci, a posebno dosadašnjem gradonačelniku Ediju Štifaniću. Najavio je skromnu i pozitivnu kampanju koja će se temeljiti na konkretnim projektima i realnom i provedivom programu kojeg žele u cijelosti realizirati.

- Poreč je danas u samom vrhu po razvijenosti u Hrvatskoj i zasigurno bolje mjesto za život nego li je bio prije četiri godine, što dokazuje da idemo u  pravom smjeru. Razvili smo odličnu poduzetničku klimu i bližimo se punoj zaposlenosti. Uspješno povlačimo sredstva iz raznih fondova kako bismo kod realizacije projekata što manje teretili sugrađane i proračun, a pritom i dalje ostajemo grad s visokim društvenim, socijalnim i komunalnim standardom, grad s najmlađim stanovništvom u Istri, grad bez prireza, veli kandidat za gradonačelnika.

Izgradnja škola

Govoreći o svom programu, dodao je da želi završiti započete projekte, nastaviti podržavati sve generacije sugrađana, poduzetnike i ustanove. Želi realizirati i nove projekte - dovršiti gradnju škole u Žbandaju i Finidi, izgraditi vrtiće u Varvarima i Dračevcu, dovršiti najveći EU projekt na ovim područjima i dovesti kanalizaciju u sva prigradska naselja, urediti rivu i uvalu Peškera te nastaviti sa svim uspješnim projektima. Posebno je naglasio da ga najviše veseli što je sudjelovao u kreiranju grada kojeg svi Porečani vole i kojim se ponose.

- Uskoro ću detaljno upoznati sve zainteresirane Porečanke i Porečane s našim programom i pozivam ih da mi se pridruže kako bismo stvorili još bolji grad za još kvalitetniji život, zaključio je Peršurić, dodavši da vjeruje u uspjeh Poreča. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter