Lorencin vs. Matešić: O čuvanju fotelja i laganju

Pukla 'ljubav' - Darko Lorencin i Meri Matešić na lanjskim Danima hrvatskog turizma (L. GERLANC/CROPIX)
Pukla 'ljubav' - Darko Lorencin i Meri Matešić na lanjskim Danima hrvatskog turizma (L. GERLANC/CROPIX)

Ni nekoliko dana nakon smjene Meri Matešić s čela Hrvatske turističke zajednice (HTZ) ne prestaju prepucavanja između nje i ministra turizma Darka Lorencina, koji zajedno s Turističkim vijećem proteklog petka nije usvojio njeno izvješće o radu, čime je i došlo do smjene.

Već istog dana krenuli su međusobni medijski obračuni, u kojima su jedno drugoga prozivali za laganje, a vrhunac je bio danas u emisiji "Poslovni tjedan" Prvog programa Hrvatskog radija u kojoj je Lorencin gostovao.

Na pitanje novinarke zašto je došlo do prošlotjedne smjene, Lorencin je istaknuo da su se promjene u nacionalnoj turističkoj organizaciji događale presporo i da je to razlog zašto je Matešić smijenjena, iako je formalni povod bilo neispunjavanje programa rada za proteklu godinu.

- Čitav kurs, kao i sve promjene koje radimo u turizmu - rađene su u ovih proteklih godinu dana izuzetno sporo, i mi tu s time nismo zadovoljni, izjavio je ministar. Matešić, koja se u emisiju uključila telefonskim putem, rekla je da to nije točno te istakla da se od nje tražilo da HTZ počne funkcionirati kao marketinška agencija.

To je uzrujalo Lorencina pa je počeo njihov verbalni okršaj.

- Nema nikakve privatizacije HTZ-a kao institucije. Mi smo od konzultanata dobili što smo htjeli. Jeste li vi konzultantima rekli što i kako želite?, upitao je Lorencin.

- Pomiješali ste dva projekta. HTZ ni o čemu nije samostalno odlučivao. Vi moju smjenu pravdate time da se HTZ nije promijenio prema marketinškoj agenciji. Mi se ne bavimo samo marketingom, ministre. Smjena je formalno donesena zbog neprihvaćanja izvješća programa rada, a vi stalno pričate o promjenama u HTZ-u, odgovorila mu je Matešić.

- Ja nemam problema s iznošenjem podataka, a o čuvanju pozicije mi jedan političar zaista ne treba dijeliti lekcije, zaključila je ona. (B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter