Lorencin: Rast prihoda od turizma do tri posto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar turizma Darko Lorencin na Uskrsni se ponedjeljak  u Opatiji sastao s predstavnicima turističkog sektora i opatijskim gradonačelnikom Ivom Dujmićem s kojima je razgovarao o ostvarenim turističkim rezultatima u predsezoni, stanju bukinga za nadolazeću sezonu i investicijama u turističkom sektoru.

Iz Ministarstva turizma priopćuju da možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima turističkog prometa u ovom periodu, s obzirom na rani Uskrs i nepovoljne vremenske uvjete.

Ministar je na sastanku s turističkim djelatnicima izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tijekom sezone i rekao da i ove godine očekuje odlične rezultate na razini turističkog pometa te rast prihoda od turizma između dva i tri posto.

- Turistička godina u koju smo zakoračili bit će vrlo izazovna, upravo zbog visoko postavljene ljestvice lani, no vjerujem da će kvalitetne i pravovremene pripreme za sezonu u suradnji privatnog i javnog sektora donijeti očekivane rezultate, rekao je Lorencin. Napomenuo je da će ulazak Hrvatske u Europsku uniju, usred turističke sezone, biti odlična prilika za dodatnu promociju Hrvatske .

Istaknuo je da i privatni i javni sektor trebaju raditi na dodatnom motiviranju dolazaka ne bi li gostima ponudili razlog više za odabir Hrvatske kao zemlje za odmor. Naglasio je i važnost pitanja investicija te zadovoljstvo što u Opatiji postoji niz investicija koje su u tijeku i koje se planiraju u budućnosti. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter