Lorencin: Prihodi od turizma dva do tri posto veći

Darko Lorencin (M. ANGELINI)
Darko Lorencin (M. ANGELINI)

Ministar turizma Darko Lorencin izjavio je danas da je porast prihoda od turizma od 2,12 posto u prvom polugodištu očekivan, a vjeruje i u nastavak pozitivnog trenda do kraja ove godine.

"Vjerujem da će, po najavama, razina prihoda tijekom cijele 2014. godine biti od dva do tri posto veća nego što je to bila prošle godine", izjavio je Lorencin novinarima u Splitu gdje je sudjelovao na godišnjem skupu nezavisnog britanskog udruženja komercijalnih tvrtki turističkog sektora - The Travel Network Group (TTNG).

Ministarstvo turizma je jučer, prenoseći podatke Hrvatske narodne banke (HNB), objavilo da su prihodi od turizma u prvih šest mjeseci ove godine iznosili 2,12 milijarde eura, što je porast od 2,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ti su podaci HNB-a "jedno prolazno vrijeme", a cjeloviti rezultati prihoda u 2014. godini bit će poznati u ožujku 2015. godine, napominje ministar.

Lorencin je podsjetio kako je u srpnju ove godine u turizmu zabilježen "mali pad", ali je kolovoz bio "izuzetno jak i snažan, a isto tako i rujan". Na upit kakve podatke o noćenjima i dolascima turista očekuje do kraja ove godine, Lorencin je kazao kako nema konkretnih indikatora ali ima naznaka koje su poprilično dobre. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter