Lorencin pravomoćno oslobođen za smrt Šverka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Presuda sutkinje Općinskog suda u Puli Vere Glasnović Gjoni kojom je Lucio Lorencin (60), instruktor ronjena iz Medulina, oslobođen optužbe da je 22. svibnja 2009. godine tijekom tečaja ronjenja u autokampu Kažela u Medulinu iz nehaja prouzročio smrt 43-godišnjeg Nebojše Šverka, početkom studenog postala je pravomoćna.

Prvostupanjska presuda kojom su Lorencin i Ronilački klub Centar iz Medulina oslobođeni optužbe objavljena je 17. svibnja ove godine, a na nju se žalilo Općinsko državno odvjetništvo. Županijsku sud odbio je žalbu odvjetništva i u cijelosti potvrdio presudu sutkinje Glasnović Gjoni. 

Lorencin je dakle pravomoćno oslobođen optužbe da je 22. svibnja 2009. godine između 13 i 14 sati kao instruktor i voditelj ronjenja te predsjednik ronilačkog kluba Centar, koji je bio organizator tečaja, povrijedivši dužnost nadzora, iz nehaja prouzročio smrt Nebojše Šverka, jednog od nekoliko polaznika tečaja. Nakon provedene glavne rasprave sutkinja Glasnović Gjoni oslobodila je Lorencina optužbe zaključivši da je ona temeljena na proizvoljnim zaključcima koji se izvode iz konstruiranih tvrdnji o samom događaju. Naime, u postupku je utvrđeno da je Lorencin postupao sukladno pravilima i da ima sve potrebne kvalifikacije. (M. KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter