Lorencin: Pokrećemo projekt Veliki Brijun

Darko Lorencin i Boris Miletić razgovarali o budućnosti turizma u Puli
Darko Lorencin i Boris Miletić razgovarali o budućnosti turizma u Puli

Potencijali turističkog razvoja Pule, bivše vojne zone, gradske investicije, atrakcije i manifestacije te predstojeća turistička sezona bile su teme današnjeg razgovora ministra turizma Darka Lorencina i pulskog gradonačelnika Borisa Miletića.

- Pula je grad turističkih potencijala, osuđen da bude grad atrakcija i iznenađenja, rekao je ministar. Činjenica je da će najveći dio bivših vojnih zona biti uključen u turistički proizvod. S obzirom na veličinu i atraktivnost, nije moguće sve odjedanput, rekao je Lorencin.

Spomenuo je primjer Kupara o kojem se raspravljalo 20-ak godina, da bi ga sada uspjeli pripremiti za investitore nakon samo godinu i nešto više napornog rada. Po istom načelu pripremat će se preostali projekti, najavio je Lorencin.

- Ova Vlada vrlo se odlučno fokusirala na realizaciju tih projekata, što potvrđuje činjenica da zajedno s Ministarstvom zaštite okoliša pokrećemo projekt Veliki Brijun o kojem se također godinama priča. Već na jesen ili tijekom ljeta imat ćemo pripremljen tekst natječaja kojim ćemo tražiti investitora za Veliki Brijun, istaknuo je Lorencin. Taj je projekt od velikog značaja zato što diktira tempo i podiže letvicu kvalitete svih ovih ostalih investitora koji će doći i na područje Hidrobaze i Muzila.

Na pitanja o Muzilu, odnosno o zahtjevima za odgodom prostornog plana, Lorencin je rekao da nije za to rješenje. S načinom na koji se ono planira prenamijeniti u turističke svrhe, ne slažu se mnogi građani okupljeni u Građansku inicijativu Volim Pulu. Među ostalim, protive se gradnji golf igrališta. Dok građani strahuju da će im Muzil ostati nedostupan i da se pogoduje investitorima, ministar Lorencin je istaknuo kako nema bojazni da će koncesionar zatvoriti to područje. (N. SOFTIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter