Lorencin ostaje na celu Savjeta IDS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Konstituiranjem Savjeta IDS-a, najvišeg stranackog tijela izmedu dva sabora, kojeg cine predsjedništvo stranke te predsjednici podružnica i Zajednica podružnica, završen je proces unutarstranackih izbora u IDS-u.

Tajnim glasanjem je opet za predsjednika Savjeta izabran Darko Lorencin, kojeg su za tu funkciju kandidirali iz nekoliko podružnica. Ni on kao niti kandidati za ostale funkcije nisu imali protukandidata.

Kako iz podružnica nije bilo prijedloga za potpredsjednike Savjeta, predsjedništvo stranke kandidiralo je Dolores Soric iz Labina i Adrijanu Anicic iz Opatije. U tajnom glasanju je Soric dobila 44, a Anicic 45 glasova, saznajemo od Tedija Chiavalona starog i novog tajnika IDS-a.Naime, na dnevnom redu Savjeta je bio i izbor glavnog tajnika stranke. Za zamjenika glavnog tajnika je, na Chiavalonov prijedlog, izabran Stjepan Mrakovic iz Buzeta.

U radnu skupinu koja je dogovorena na susretu Kukuriku koalicije u Labinu zbog bavljenja prijedlozima za decentralizaciju zemlje izabrani su Valerio Drandic i Boris Miletic.

Jednoglasno je usvojeno financijsko izvješce IDS-a za 2009. koje bi se, po rjecima Chiavalona do kraja ovog tjedna zajedno s popisom donatora, trebalo naci i na internet stranici IDS-a.

Prihodi su bili nešto veci od pet milijuna kuna, a rashodi oko 6,7 milijuna tako da je minus na kraju lanjske godine bio 1,6 milijuna kuna zbog dva kredita od milijun kuna za lokalne i 300 tisuca kuna za predsjednicke izbore. Chiavalon veli da je u meduvremenu vraceno oko 600 tisuca kuna kreditnih obaveza.


Podijeli: Facebook Twiter