Lorencin nosi listu, IDS-u četiri mandata?

Giovanni Sponza (M.ANGELINI)
Giovanni Sponza (M.ANGELINI)

Iako su nacionalni mediji prepuni nagađanja o tome koje će stranke činiti novu Kukuriku koaliciju za parlamentarne izbore u siječnju, u jednoj od tih stranaka, IDS-u, te informacije komentiraju vrlo oprezno. Najavu da će izbornu listu u osmoj izbornoj jedinici, koju sačinjavaju Istra i Hrvatsko primorje, predvoditi IDS-ov ministar turizma Darko Lorencin, uopće ne komentiraju, kao ni drugu informaciju poteklu iz SDP-a - da je obnovljena Kukuriku koalicija već dogovorena, te da bi najsnažnija istarska stranka u njoj imala "osigurana" četiri saborska mandata.

- Obzirom da nije poznat datum parlamentarnih izbora, nije odgovorno baviti se špekulacijama. Ulazak u eventualne koalicije s nama vrijednosno bliskim strankama temeljit će se prvenstveno na konkretnim programima i projektima koji garantiraju stabilnost i razvoj te štite interese građana koju su uvijek bili i ostaju u fokusu IDS-a, naglašava Giovanni Sponza, glavni tajnik IDS-a i saborski zastupnik, te dodaje tvrdnju koju smo iz te stranke čuli bezbroj puta: "O potencijalnoj suradnji
za slijedeće parlamentarne izbore odlučivat će tijela IDS-a u sljedećih nekoliko mjeseci."

U medijima se nagađa kako IDS traži precizniji koalicijski sporazum, te rješenje nekih aktualnih problema, poput Istarskog ipsilona. U stranci potvrđuju kako žele surađivati s političkim snagama koje zagovaraju regionalizaciju i decentralizaciju zemlje, ali to se može protumačiti i kao spremnost za dogovor s Ivom Josipovićem i njegovim Progresivnim savezom, kojoj je to dio političke ponude.(Dubravko GRAKALIĆ)


VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 

 


Podijeli: Facebook Twiter