Lorencin: Neće biti ukidanja turističkih zajednica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi zakon o turističkim zajednicama predstavljat će pravno rješenje u kojem nećemo ukidati turističke zajednice, već će se stvoriti platforma za njihovo moguće udruživanje te tako ojačati i njihovo financijsko poslovanje.

Krajnji cilj je funkcioniranje po modelu destinacijskog menadžmenta ne bi li turističke zajednice mogle biti pokretač inicijativa, odnosno imale mogućnost efikasnog upravljanja na razini destinacija, istaknuo je u Čakovcu ministar turizma Darko Lorencin.

Susreo se s međimurskim županom Matijom Posavcem te predstavnicima jedinica lokalne samouprave i turističkog sektora županije, s kojima je razgovarao na temu izrade novog zakona o turističkim zajednicama te planiranim investicijama u turistički sektor županije.

Potvrdio je da neće biti ukidanja turističkih zajednica već će svaki grad ili općina, ako žele, moći imati vlastitu turističku zajednicu. Govoreći o turističkim zajednicama i destinacijskim menadžment organizacijama kazao je da one moraju razvijati turistički proizvod na svom području. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter