Lorencin i Ivičić na berlinskom mitingu


Ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, boravit će idući tjedan u Berlinu na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova - ITB. Radi se o vodećem međunarodnom stručnom sajmu turizma koji svake godine okuplja više od deset tisuća izglača i oko 170 tisuća posjetitelja te donosi konkretne najave za predstojeću turističku sezonu.

Ministar Lorencin tom će prilikom sudjelovati na ministarskom sastanku Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Tema ovogodišnjeg sastanka "Puta svile" je jačanje suradnje kroz razvoj transnacionalnih ruta. Turističke rute Puta svile kreiraju mogućnosti za suradnju kroz destinacijski marketing, razvoj proizvoda, javno-privatna partnerstva, te čuvanje prirodnog i kulturnog bogatstva.

Potom će se Lorencin i Ivičić sastati će s predstavnicima značajnih turoperatora kao što su Dertour, Ameropa, Interchalet, Wikinger Reisen, Humboldt Reisen, ali isto tako i s potpredsjednikom njemačkog ADAC-a za turizam Kurtom Heinenom te s predsjednikom Njemačke udruge putničkih agencija DRV, Norbertom Fiebigom. Ministar će razgovarati i s predstavnicima avio prijevoznika Germania o mogućnosti uspostave direktne linije Bremen-Split tijekom ljetnih mjeseci.

Predviđen je i susret Lorencina i Ivičića s predstavnicima TUI-ja i Thomas Cook grupe u vezi s mogućom suradnjom i zajedničkim oglašavanjem, s predstavnicima Service Reisena na temu PDV-a za autobusere u Hrvatskoj, ali isto tako i s predstavnicima avioprijevoznika Germanwings, agencijom Novasol te turoperatorima Ibertours, Der Touristik i Olimar, posebno orijentiranim na zemlje Južne Europe.

Posjet Berlinu ministar će završiti sudjelovanjem na međunarodnoj konferenciji Berlin Economic Forum 2015, koja se održava od 4. do 7. ožujka na temu "Inovativni nacionalni brending: kreativna gospodarstva, održivi turizam i odgovorna inozemna ulaganja". Ministar će okupljenima održati prezentaciju o turizmu RH, s naglaskom na aktualne projekte i aktivnosti koje se odnose na promociju, ali i općenito razvoj turističkog sektora naše zemlje.

Tijekom boravka u Berlinu, hrvatska delegacija također će se sastati s predstavnicima BBC-a i Travel Channel s kojima će razgovarati o mogućnostima suradnje na području promocije, a predviđen je i intervju ministra za Euronews TV. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter