Lorencin: Hir na pogrešnom mjestu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Darko Lorencin, predsjednik medulinskog opcinskog vijeca, ne želi predsjedavati skupštinom komunalnog poduzeca Albanež. Tu odluku nam je obznano u utorak, tjedan dana nakon što ga je za predsjednika skupštine izabralo devet skupštinara medulinskog komunalca na sjednici na kojoj nije bio nazocan.

Tada je na prijedlog SDP-a smijenjen dosadašnji predsjednik Emil Jukopila (nositelj Nezavisne liste), koji je na tu funkciju stupio prije nepuna dva mjeseca, te je izabran Lorencin. On se nije izjasnio prihvaca li funkciju i najavio je da ce više toga biti poznato nakon sjednice Predsjedništva podružnice IDS-a opcine Medulin.

- Na sjednici održanoj u ponedjeljak jednoglasno je donijeta odluka da ne prihvatim funkciju predsjednika skupštine Albaneža. Radi se o funkciji tehnicke prirode jer predsjednik u ovom sazivu ne saziva skupštinu i ne utvrduje dnevni red vec samo vodi sjednicu. Stoga "veliku" smjenu Emila Jukopile i moj izbor za predsjednika smatram politickim hirom na pogrešnom mjestu. To je davanje znacaja nebitnim stvarima uz bezvrijedno trošenje velike kolicine energije. Ogorcen sam cinjenicom da se gotovo dva mjeseca otkada je Jukopila izabran za predsjednika skupštine radilo samo na tome kako da ga se smijeni, naveo je u pisanom priopcenju Lorencin.



Pojasnio je da se osobno založio da funkciju direktora Albaneža do raspisivanja natjecaja preuzme Mirko Bijažic, strucnjak koji ne pripada niti jednoj stranci, s cime su se složile sve opcije u medulinskom vijecu, ujedno skupštini Albaneža. Nadalje, podsjetio je da je uz suglasnost svih politickih opcija sastavljen i nadzorni odbor za cijeg je predsjednika izabran nacelnik Goran Buic, bez obzira na sve nesuglasice oko ingerencija nacelnika i opcinskog vijeca po pitanju Albaneža.

- Jedino bitno je da se preustrojem Albaneža postigne njegova veca efikasnost i kvalitetnija usluga, smanji cijena odvoza smeca, da Medulin ude u Jadranski projekt i da se situacija s kanalizacijom pomakne s mrtve tocke, naglasio je Lorencin.


Podijeli: Facebook Twiter