Lorencin: Brijuni rivijera apsolutno treba Istri

Projekt 'Brijuni rivijera' pokriva atraktivno priobalje Puljštine (E. STRENJA/arhiva)
Projekt 'Brijuni rivijera' pokriva atraktivno priobalje Puljštine (E. STRENJA/arhiva)

Nakon što su ga jučer i službeno podržale sve strane - i IDS, i SDP - novi ministar turizma, IDS-ovac Darko Lorencin čeka još samo imenovanje Hrvatskog sabora. U kratkom razgovoru za Glas Istre kazao je da na novoj funkciji namjerava nastaviti tamo gdje je stao njegov prethodnik Veljko Ostojić, koji mu je svojedobno u istarskoj Turističkoj zajednici bio šef, te da neće mijenjati suradnike.

Na pitanje kako komentira činjenicu da je kandidat za župana Damir Kajin, kojeg podržava SDP, izjavio da Hrvatskoj ne treba strateški turistički projekt "Brijuni rivijera", dok ga premijer podržava te se na razini države već godinama gura kao najznačajniji turistički projekt, Lorencin odgovara da je prerano donositi bilo kakve sudove.

- Moramo se strpjeti da prođe ovo predizborno vrijeme. "Brijuni rivijera" kao projekt apsolutno treba Istri. To je projekt koji je generiran i pokrenut u određeno vrijeme, a ja u njega izravno nisam bio puno uključen. Znam o čemu je riječ i mislim da moramo sjesti i razmotriti treba li nešto revidirati i napraviti na drugim osnovama i potrebama koje danas imamo, ističe Lorencin. (piše B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter