Lopovi uhvaćeni brzom intervencijom policije

Jedan od spasilaca krenuo je lopovima u šumicu (M. ANGELINI)
Jedan od spasilaca krenuo je lopovima u šumicu (M. ANGELINI)

Oprez, kupači, na pulskim plažama vrebaju lopovi! Nemojte svojim postupcima dati priliku kradljivcima da postanete njihovim žrtvama. Na to nas je upozorila i Puljanka koja je sa sinom u Gortanovoj uvali zamalo ostala bez svih vrijednih stvari, za što je bio dovoljan trenutak neopreza. No, kako se slučaj u kratko vrijeme razvijao u dobrom smjeru, tako se pokazalo da treba imati povjerenja u institucije, ali i u ljude koji su spremni pomoći.

Pomagali češki i domaći kupači

Brzom intervencijom policije i spasilaca na plažama, rekla nam je Puljanka Sandra Kaderžabek, dva su kradljivca brzo uhvaćena, a većina stvari, zapravo sve osim dioptrijskih naočala vrijednih tisuću i nešto kuna, pronađeno je i bit će vraćene vlasnici.

- Moram pohvaliti policiju koja je bila brza, učinkovita i susretljiva. To vrijedi za sve, od policajke s kojom sam razgovarala preko telefona, preko policajaca na terenu, do inspektora. Naravno, veliko hvala i spasiocima i kupačima koji su nam pomogli, kaže Kaderžabek.

Na more je sa sinom stigla autobusom u utorak oko 17 sati, smjestili se na prepunu plažu i krenuli u more. Kaže da se u trenutku okrenula i vidjela dvojicu kako odnose njihove ruksake, a onda je primijetila i da obitelj iz Češke, koji su bili blizu njih, mašu rukama kako bi skrenuli pozornost na lopove.

- Počinitelji su mlađi ljudi, u tri koraka već su pobjegli s plaže. Otišla sam do spasilaca i njihovim mobitelom nazvali smo policiju. Česi su im preko telefona na engleskom rekli sve što su vidjeli, a onda je došla i jedna gospođa i dala policajcima detaljan opis kradljivaca, prepričala nam je incident Kaderžabek.

Spasilac krenuo za lopovima

Jedan od spasilaca, kaže, krenuo je za lopovima u šumu i ubrzo našao dio ukradenih stvari. Ona je u međuvremenu nazvala teleoperatera i uspjela blokirati račune mobitela. Tada su u šumicu došla i dva policajca. Ubrzo su pronašli dvije torbe, a u tom su trenutku dobili i dojavu od kolega da su kradljivci uhvaćeni. Kod njih su nađeni još i mobiteli, koji su izuzeti za vještačenje, te dvije pokazne autobusne karte. Vrijedne naočale, nažalost, nisu pronašli, ali su joj u policiji rekli da ne gubi nadu. U stanici se susrela s policajkom s kojom je razgovarala mobitelom spasilaca i s inspektorom.

- Zaista bih voljela sve pohvaliti, da nije bilo policajaca, spasilaca i dobrih ljudi ne bi pronašli ništa od naših stvari, zaključila je Kaderžabek, rekavši da nam je htjela prepričati i ovaj događaj kako bi kupači na pulskim plažama zaista malo više obratili pažnju i bili na oprezu. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter