Lopovi mu odnijeli košnice s pčelama

Mjesto gdje su donedavno bile košnice s pčelama (M. SARDELIN)
Mjesto gdje su donedavno bile košnice s pčelama (M. SARDELIN)

Emilijo Marković, pčelar iz Markovići kraj Vižinade, ostao je bez pet kvalitetnih košnica s pčelama. Vrijednost košnica je oko pet tisuća kuna, no materijalna šteta je znatno veća budući da će ove godine ostati bez meda koji bi te košnice proizvele. Policiji je krađu košnica prijavio prošle srijede, a ukradene su u razdoblju od 17. do 23. travnja. Marković je zbog krađe vrlo potresen jer mu se prvi put u njegovoj dugogodišnjoj karijeri pčelara takvo što dogodilo.

- Prema obimu košnica i broju pčela, ove bi košnice izbacile oko 80 kilograma meda što znači da sam izgubio nešto više od tri i pol tisuće kuna, pored košnica i pčela. Mislim da je to napravio neki pčelar koji je ostao bez svojih pčela te je time htio nadoknaditi svoj gubitak, ili pak netko tko se vrlo dobro snalazi s pčelama. Košnice su teške pa mislim da su krađu počinile barem dvije osobe. Košnice je trebalo prenijeti do automobila na cesti. Nadam se da će policija odraditi svoj posao i pronaći počinitelja, kazao nam je Marković.

Objasnio nam je da je kradljivac prije krađe sigurno promatrao teren i vidio koje su mu košnice "jače", odnosno koje rade više meda. Najvjerojatnije je u večernjim satima ukrao košnice s pčelama. Laik neće znati kada je idealno vrijeme da pokupi košnicu, međutim znalac je bio pripremljen. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE.


Podijeli: Facebook Twiter