Lopovi iz stana ukrali obiteljsko zlato

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi obitelji Hrbat iz Umaga neugodno su se iznenadili kada su proteklog utorka navecer, vracajuci se u svoj stan u Ulici Eduardo Pascali, shvatili da su pokradeni. Iako su iz stana izbivali tek dva sata, provalnicima je to bilo sasvim dovoljno da ga pociste.

"Izašao sam iz stana oko 16.15 sati. Otišao sam po djecu u vrtic i usput nešto obaviti. No, prije povratka kuci pokupio sam i suprugu te smo se zajedno s djecom vratili kuci. Cim sam ugledao otvorena vrata stana, pomislio sam da sam ih ostavio otkljucana, no kada smo vidjeli obijenu bravu i njene dijelove na podu, shvatili smo da nije tako. Odmah sam obišao stan i vidio da je netko isprevrtao spavacu sobu i pokrao nas. Ukraden nam je oko tri tisuce eura vrijedan zlatni nakit, koji pored financijske ima puno vecu sentimentalnu vrijednost", kazao nam je Danijel Hrbat. Dodao je da je ukraden i zlatni nakit koji su djeca dobila na poklon.

Clanovi obitelji Hrbat ne znaju kako je provalnik, ili više njih, znao da ce u to vrlo kratko vrijeme stan biti prazan, tim više što se Danijel inace iz vrtica odmah vraca kuci, a iznimno je toga dana svratio po suprugu i zadržao se duže. Pretpostavlja se da ga je netko najvjerojatnije promatrao i iskoristio priliku da provali u stan. Susjedi Hrbatovih kažu da su ispred zgrade uocili dvojicu muškaraca koji su promatrali zgradu, a u zgradi dvije žene koje su nešto prije 18 sati žurno silazile stepenicama.

Zgrada ima desetak stanova, od kojih je gotovo polovica prazna. Da su provalnici znali što ce ukrasti, dokazuje cinjenica da su ostavili bižuteriju i nisu ulazili u druge prostorije. Ulazna vrata stana obijena su tako što je razvaljena brava.

Policija je izvijestila da su dojavu o provali zaprimili u utorak oko 18 sati, nakon cega je obavljen i ocevid. Materijalna šteta procijenjena je na desetak tisuca kuna, a za pociniteljem se traga. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter