Lopov šeprtlja: Zapalio aute, razbio kiosk

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svi planovi o noćnom provodu, ludoj vožnji i bogatom plijenu iz kioska 35-godišnjem Riječaninu Manuelu Caserti raspršili su se kao mjehur od sapunice, a bizarni splet okolnosti doveo ga je ravno u ruke policije.

Sve je počelo oko 1 sat iza ponoći kada je Caserta stigao do malog parkirnog prostora na Mlaki, na početku Ulice Milutina Barača, neposredno uz autobusnu stanicu u smjeru grada. Najprije mu se svidjela parkirana lancia delta, vlasništvo 57-godišnjaka. U pokušaju provale oštetio je brtvicu između stakla i vrata, no nešto je zapelo pa je odustao.

Pokušao je tada sa susjednim automobilom, škodom fabijom, u vlasništvu 68-godišnjeg Riječanina, no i tu je nešto zapelo pa je odmah odustao.

Tada mu je za oko zapela fiesta u vlasništvu 31-godišnje Riječanke. Uspio je provaliti u auto, spojio je žice i krenuo, ali nije daleko stigao, nakon tri metra zaustavio ga je obližnji zid. Zbog nestručnog spajanja žica u fiesti je izbio požar te je vozilo gotovo u potpunosti izgorjelo. 

Vatrogasci su ubrzo stigli, no plamen se proširio i na dva automobila u koja je pokušao ranije provaliti, pa su i oni oštećeni.

I dok su vatrogasci gasili plamenu buktinju provalnik je, umjesto da pobjegne glavom bez obzira, mirno prešao ulicu s namjerom da provali u kiosk. 

Na kiosku je razbijeno staklo, ništa nije otuđeno, no policija je vrlo brzo ipak uhvatila provalnika.

Pozvana je i hitna pomoć  jer je provalnik bio ozlijeđen, najvjerojatnije dok je razbijao staklo na kiosku. Ozljede su bile lakše pa je odmah nakon liječničke intervencije odvezen na kriminalističko istraživanje.

Manuel Caserta bio je i vidno pijan, izmjerena su mu 1,64 promila alkohola. (S. KLEVA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter