Lopov s kljucem, ispraznio tri sefa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati je pocinitelj tijekom noci s petka na subotu provalio u recepciju autokampa Medulin u Ulici Osipovica u Medulinu. Provalnik je iz sefova u uredskoj prostoriji recepcije otudio novac te nestao s više desetaka tisuca kuna. Slucaj je okvalificiran kao kazneno djelo teške krade, odnosno provale.

Toliko je o dogadaju jucer izvijestila PU istarska, no kako doznajemo od pouzdanog, ali neslužbenog izvora, radi se o provalnoj kradi u kojoj bi šteta mogla doseci, a možda i premašiti iznos od oko 50.000 eura. Takoder, kako navodi naš izvor, sumnja se da je krada vrlo dobro isplanirana, možda cak i izvedena uz pomoc ili u režiji insidera, na što, po njegovim rijecima, upucuje niz detalja.



Naime, naš izvor pretpostavlja da se operacija odigrala u gluho doba noci, izmedu 2 i 5 sati, te navodi da je provalnik - ili više njih - u recepciju ušao sa stražnje strane, gdje se nalaze veliki prozori, promjera otprilike dva puta dva metra, koji su zašticeni metalnim rešetkama, ali na tom dijelu objekta nema videonadzora. Kamera se nalazi jedino na ulazu u recepciju, s prednje strane, a alarmnog sustava nema.

- Vrlo je indikativno da je jedan od tih prozora ostao otvoren pa je provalnik samo trebao skinuti zaštitnu rešetku. Još je znacajnije da su sva tri sefa iz kojih je ukraden novac, a radi se o ukupno oko 50.000 eura, otkljucana originalnim kljucevima, za koje su provalnici ocito znali gdje se nalaze, navodi naš povjerljivi izvor. (Marina VUKŠIC; Snimio Dejan ŠTIFANIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter