Lopov pobjegao u strahu od don Kaćunka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Don Anđelko Kaćunko, poznati svećenik, publicist i bloger te župnik u Župi sv. Stjepana mučenika u Kompolju kod Otočca, spriječio je lopova  u krađi novca u župnoj kući u Kompolju, tako da je kradljivac kroz prozor pobjegao praznih ruku.

Lopov je upao u župni stan u vrijeme kada je Kaćunko otišao do susjeda, udaljenog nekoliko stotina metara. Ondje se zadržao tek pet-šest minuta, no u međuvremenu je kradljivac obio prozor kotlovnice i pokupio nekoliko vrećica s milostinjom, ukupno nekoliko stotina kuna. 

Kako se župnik vratio prije negoli je provalnik očekivao, na brzinu je dohvatio samo jednu vrećicu s limozinom i istim putem pobjegao čim je čuo da netko ulazi u kuću. Vrećicu s novcem ostavio je  na prozoru, a  kad je iskočio, nije stigao ni uzeti je.

– Vratio sam se, otvarao sam  vrata, kad čujem buku u kući. Poslije sam vidio da su vrata kotlovnice otvorena, da su otvoreni i prozor i grilje – izjavio  je nakon svega Kaćunko. O slučaju je obaviještena policija, koja traga za neuspješnim lopovom. (F. VEŽNAVER/NL)


Podijeli: Facebook Twiter