Look za crveni tepih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svaka žena se barem jednom u svom životu poželjela prepustiti rukama strucnjaka koji bi joj savjetovao idealan make-up te je, barem za jednu vecer, ucinio glamuroznom ljepoticom sa crvenog tepiha. Evo nekoliko savjeta kako postici glamurozan look.

1. korak
Da bi lice bilo spremno za šminkanje, izuzetno je bitna podloga. Poželjno je kombinirati više nijansi pudera kako bi se postigao efekt osjencanosti, odnosno skulpture lica.



2. korak
Sjencanje oka pocinje baznim sjenilom kako bi make-up ociju bio što postojaniji. Idealno je koristiti više nijansi sjenila, do pet, a osobito je važno paziti na prijelaze koji ne smiju biti oštri. U pravilu, svjetlije se nijanse nanose bliže korijenu nosa, dok su tamnije rezervirane za vanjski kut oka.

3. korak
Za dramatican look potrebno je nanijeti eye liner, a za posebne prilike može se koristiti i u obliku gela, sa svjetlucavim cesticama. Za punocu oka i dodatan naglasak tu su i umjetne trepavice, no treba imati na umu da one nikako nisu za svaki dan.



4. korak
U trendu su svježe, nježne nijanse rumenila poput ružicaste i boje breskve. Za zdrav izgled rumenilo se nanosi kružnim pokretima od najizbocenijeg dijela jagodice prema vrhu uha.

5. korak
Kada su u pitanju doista posebne prilike, može se posegnuti i za kristalima koji ce dodatno naglasiti oko. Kao dio nakita na licu služe Swarowski kristali.



6. korak
"Highlighteri" su idealni za make-up namijenjen fotografiranju, buduci da privlace pozornost na dio lica koji želimo prikazati posebno svježim. Nanose se ispod oka, na dio cela iznad obrva te na bradu te daju profinjen izgled cjelokupnom make-upu.

7. korak

Ukoliko su oci u prvom planu, na usne je dovoljno nanijeti tek sjajilo nježnije nijanse.



Puder uprahu je najbolji prijatelj make up artista jer on kožu uistinu cini prekrasnom i baršunastom. Postoje barem cetiri dobra razloga za nanošenje pudera, a kao prvo, on ucvršcuje, odnosno fiksira podlogu tako da ona ostaje postojana i dobro izgleda dulje vrijeme. Puder takoder upija masnocu i višak sebuma iz vaše kože te sprecava pojavu masnih mrlja, dajuci gladak izgled vašoj koži. Napokon, puder u prahu pomaže zatvaranju otvorenih pora koje ne izgledaju lijepo i time daje profinjenost ukupnom dojmu vašeg make up-a.


Podijeli: Facebook Twiter