London uvjeren da je uzrok pada ruskog aviona bomba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrlo je vjerojatno da je član ili pristaša Islamske države postavio bombu u ruski Airbus koji je eksplodirao i srušio se na Sinaju, rekao je u ponedjeljak šef britanske diplomacije Philip Hammond.

- Puno je vjerojatnije da je u zrakoplovu bila bomba nego obrnuto, rekao je Hammond za CNN tijekom posjeta Washingtonu gdje se treba susresti s američkim kolegom Johnom Kerryjem. "Vrlo je velika vjerojatnost da je Islamska država umiješana", dodao je britanski ministar.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je u ponedjeljak da postoji mogućnost da je uzrok rušenja ruskog Airbusa u Egiptu 31. listopada teroristički napad, a i nekoliko drugih država već danima govori o vjerojatnoj mogućnosti atentata.

Egipatski ogranak Islamske države rekao je da stoji iza napada na avion u kojem je poginulo 224 putnika i članova posade, uglavnom Rusa.

- To međutim ne znači da se radi o napadu režiranom iz glavnog stožera IS-a, kazao je Hammond. "To je moglo biti i djelo pojedinca inspiriranog IS-om", dodao je. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter