London: Urušio se balkon u kazalištu, 90 ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hitne službe izvijestile su da je gotovo 90 osoba ozlijeđeno u četvrtak kada se za vrijeme predstave u kazalištu Apollo srušio dio stropa u prepunom londonskom kazalištu.

U kazalištu je u tom trenutku bilo oko 720 osoba, uključujući i mnoge obitelji koji su gledale vrlo popularnu predstavu, kada su gledalište zasuli komadi žbuke i krhotine.

Prema podacima hitnih službi, ozlijeđeno je 88 osoba, od kojih 81 lakše, mnogi s ozljedama glave, dok je sedam osoba odvezeno u bolnicu zbog težih ozljeda.

Nick Harding iz londonske vatrogasne postrojbe rekao je da je na publiku pao komad gipsanog stropnog ukrasa veličine 10 puta 10 metara.

- Pod težinom dijelova stropa urušio se i dio balkona. Sada su svi izvan zgrade i na sigurnom, rekao je te je potvrdio da nitko nije smrtno stradao.

Napomenuo je da je još prerano nagađati o uzrocima, ali je policija izvijestila da ništa ne upućuje na to da bi bila riječ o namjernom činu ili napadu.

Svjedoci su vidjeli kako se urušava strop za vrijeme predstave, što je izazvalo paniku. "Vidjeli smo kako popušta strop i pada na gledalište. Posvuda je bilo prašine i čulo se vrištanje", rekao je gledatelj koji je sjedio na samom vrhu gledališta.

Vozila hitne službe blokirala su aveniju Shaftesbury u samom središtu londonske kazališne četvrti, prepune šetača u tjednu uoči Božića.

Kazalište Apollo, jedno od kultnih kazališta londonskoga West Enda, otvoreno je u veljači 1901. i ima 775 mjesta na četiri razine. U tom su kazalištu zapažene uloge ostvarili mnogi glumci poput sir Johna Gielguda, Alberta Finneya, Vanesse Redgrave i Petera O'Toolea. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter