London se sjeca Alexandera McQueena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz New Yorka u London - avangardna britanska prijestolnica ovih je dana središte svjetskog modnog svijeta zahvaljujuci Tjednu mode na kojem ce, tijekom pet dana, biti predstavljeni modni noviteti za sezonu proljece/ljeto 2011. godine.

Kolekciju u kojoj prevladavaju tkanine s print uzorcima predstavila je modna kuca House of Holland na cijoj je reviji zamijecen velik broj poznatih osoba medu kojima su bile i manekenka Agyness Deyn i buduca mama, pjevacica Lily Allen. Potporu modnoj industriji u povodu pocetka Londonskog tjedna mode dala je i Samantha Cameron, supruga britanskog premijera Davida Camerona.

- Imamo tako puno mladih talenata koje je potrebno podržati i da bismo osigurali stvaranje novih brendova u buducnosti, porucila je supruga britanskog premijera.



Jedna od išcekivanijih revija proteklog je vikenda bila ona modnog brenda Twenty8Twelve iza kojeg stoje glumica Sienna Miller i njezina sestra Savannah. Kolekciju, u kojoj prevladavaju haljine pastelnih boja i cvjetnih uzoraka te retro naocale, iz prvih redova, medu ostalima pratio i Siennin decko Jude Law.

Do srijede, kada ce se svjetska modna karavana preseliti u Milano, u Londonu ce se održati više od šezdeset revija. Od popratnih dogadanja tu je i današnja misa zadušnica na kojoj ce se medunarodna modna zajednica prisjetiti britanskog dizajnera Alexandera McQueena, kontroverzne zvijezde britanske modne scene, koji je pocinio samoubojstvo u veljaci ove godine.

 


Podijeli: Facebook Twiter