London postao svjetska prijestolnica mode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zahvaljujuci medijskom zanimanju za pokojnog britanskog dizajnera Alexandera McQueena te za Kate Middleton, London je 2011. smijenio New York s mjesta svjetske prijestolnice mode, pokazalo je istraživanje Global Language Monitora.

Tvrtka je, na temelju sustava pracenja frekvencije rijeci i fraza u tiskanim, elektronskim i internetskim medijima, objavila da je London u 2011. skocio s treceg na prvo mjesto koje je proteklih nekoliko godina cvrsto držao New York.

"Vidjeli smo kakav utjecaj dvije autenticne medijske zvijezde, Kate (Middleton) i Alexander McQueen, mogu imati na globalni poredak. Naše brojke pokazuju da je zahvaljujuci njima London pobijedio New York", rekla je Bekka Payack iz Global Language Monitora.

Middleton je postala medunarodna modna ikona nakon udaje u travnju za britanskog princa Williama, a McQueen je 2010. pocinio samoubojstvo ali je njegov brand nastavio privlaciti pozornost.

Na popisu svjetskih modnih prijestolnica Pariz je na trecem mjestu, ispred Milana na cetvrtom i Los Angelesa na petom.

Global Language Monitor je tvrtka sa sjedištem u Teksasu koja analizira trendove u korištenju rijeci i fraza te njihov kulturni utjecaj, prateci internet, blogove, društvene medije, te 75 tisuca tiskanih i elektronskih medija. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter