London pokazao najbolje od cipela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako je njujorški tjedan mode poceo davati tek naznake trenda ludih printova za nadolazece proljece i ljeto, netom završeni londonski definitivno je to potvrdio. Sada vec etablirana imena pod modnim nebom Londona ne samo da su se zaigrala printovima na odjeci (pogotovo onim cvjetnim), vec su ga uspješno instalirala i na cipele, koje ce iduce sezone, po svemu sudeci, biti življe no ikad.

Osim printova, uvelike se istaknuo i trend cipela s elementima prozirne plastike, koje su poharale New York, a potom i London. Bilo u vidu sandala ili prozirnih cizmica, za plasticnom obucom cemo, izgleda, tek poludjeti.



Strappy modeli sandala i dalje su i više no zastupljeni, kao i špic pumpsice te debele pete, a platforme cemo, osim ako su s potpisom Charlotte Olympije, još jedino vidati na wedges sandalama ili špagericama. Jarke, neonske te pastelne boje, kao i color-block stil sigurno se sele u novu sezonu.

Od ravnih modela, Acne je predstavio glomaznu mokasinku s kicankom kao detaljem, a valja spomenuti i dizajnerske suradnje Christiana Louboutina s Mary Katrantzou, Charlotte Olympije s Matthewom Williamsonom te Nicholasa Kirkwooda za Petera Pilotta.


Podijeli: Facebook Twiter