London: Nagrade istarskim vinarima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodeci svjetski vinski magazin Decanter na upravo završenom London Wine Fairu istarskim vinarima urucio je nagrade osvojene na natjecanju koje ovaj list tradicionalno organizira svake godine. Vina je ocjenjivao medunarodni panel sastavljen od uglednih vinskih strucnjaka i drugih profesionalca povezanih s vinskom industrijom.

Najviše Decanterovih medalja osvojila su vina Matoševic  -  broncanu za Albu Barrique 2008., te preporuku za Albu Robiniju 2005. i Grimaldu 2008. godine. Vinarija Trapan osvojila je preporuke za Robi Rosé Syrah 2009., Syrah Shuluq 2007., te Uroboros Malvaziju 2008. godine. Vinarija Roxanich osvojila je broncanu medalju za Merlot 2006., te preporuku za Cabernet Sauvignon 2006. godine. Vinarija Benvenuti osvojila je srebrnu medalju za Muškat Momjanski 2007. te preporuku za Malvaziju istarsku 2009.

- Osvojene nagrade znak su da je kvaliteta naših vina prepoznata medu strucnom javnošcu. No, tu vrijednost sada moramo odgovarajucim i kontinuiranim marketingom prenijeti i na potrošace na medunarodnoj sceni, za što su potrebni zajednicki napori vinara i državnih institucija u brendingu hrvatskih vina, izjavio je Matoševic.

Na ovogodišnjoj izložbi organizirano je više od 50 degustacija, seminara i predavanja. 


Podijeli: Facebook Twiter