London: Još dvoje uhićenih zbog ubojstva vojnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska policija je u četvrtak rekla da je uhitila muškarca i ženu zbog sumnje da su povezani s ubojstvom vojnika na ulicama istočnog Londona u srijedu.  Detektivi su rekli da su uhitili muškarca i ženu u dobi od 29 godina, u vezi s brutalnim ubojstvom vojnika Leeja Rigbyja hladnim oružjem u srijedu u Woolwichu.

Policija je na mjestu zločina ranila i uhitila dva muškarca podrijetlom iz Nigerije u dobi od 22 i 28 godina, koji se sada liječe u dvije londonske bolnice. Njihovo stanje nije opasno po život.

Izvor iz policije je rekao da se ne vjeruje da su dvoje koji su privedenih u četvrtak zbog sumnje da su sudjelovali u uroti za ubojstvo vojnika rođaci osumnjičenika za ubojstvo. "Ovo je velika, složena i brza istraga koja se nastavlja razvijati", rekla je u izjavi londonska policija. "Detektivi slijede mnogo pravaca istrage i istraga dobro napreduje".

Izvor blizak istrazi agenciji Reuters je rekao da su oba napadača već bila poznata britanskoj sigurnosnoj službi MI5. Policija je rekla da je pretražila šest kuća, pet na širem londonskom području te jednu u Lincolnu u središnjoj Engleskoj. Britanski premijer je sa čelnicima obavještajnih službi održao sastanak o odgovoru na, kako je rekao, "terorističkom" napadu. 

Ubojstvo vojnika potaknulo je zabrinutost da će uslijediti napadi na britanske muslimane nakon što je organizacija Engleska obrambena liga održala skup u Londonu a dvije su džamije bile izložene napadima. (Hina, GI, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter